Academische zitting 'Uitreiking eredoctoraat Olivier Blanchard'

Voor wie
Medewerkers, Alumni, Journalisten, Bedrijven
Wanneer
03-07-2017 van 17:30 tot 19:00
Waar
Aula, Voldersstraat 9, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Contact
communicatie@ugent.be
Website
http://www.ugent.be/blanchard
Voeg toe aan agenda

Professor Anne De Paepe, rector van de Universiteit Gent, heeft de eer u uit te nodigen op de uitreiking van het eredoctoraat aan professor Olivier Blanchard op maandag 3 juli om 17.30 uur in de Aula van de Universiteit Gent, Voldersstraat 9, Gent.

Programma

  • Verwelkoming door professor Anne De Paepe, rector Universiteit Gent
  • Laudatio door professor Freddy Heylen, promotor, faculteit Economie en Bedrijfskunde, Universiteit Gent
  • Uitreiking van het eredoctoraat
  • Toespraak 'The State of the Advanced Economies: Forces, Interactions, Uncertainties' door professor Olivier Blanchard, eredoctor
  • Receptie

Stadskledij - toga

Gelieve uw aanwezigheid uiterlijk op 12 juni te bevestigen via www.ugent.be/blanchard.

Olivier Blanchard is professor emeritus aan MIT, het Massachusetts Institute of Technology, en senior fellow aan het Peterson Institute for International Economics in Washington. Hij is één van 's werelds meest toonaangevende economen. Hij leverde verschillende fundamentele en invloedrijke wetenschappelijke bijdragen op het gebied van de macro-economie, gaande van de effecten van het monetair en het budgettair beleid, tot de verklaring van werkgelegenheid en werkloosheid, en de theoretische macromodellering van economieën. Hij wordt erkend als een excellent lesgever, die discipline en duidelijkheid combineert met een sterke intuïtie. Getuige hiervan zijn zijn hooggewaardeerde basis- en gevorderde handboeken macroeconomie, evenals verschillende Best Teacher Awards die hij kreeg op het Department of Economics van MIT. Van 2008 tot 2015 was hij chief economist van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Hij opende het IMF voor nieuwe ideeën, en werd erg gerespecteerd voor zijn analyse en oordeel, alsook voor zijn belangrijke rol in het beleid van het IMF in de strijd tegen de wereldwijde recessie na de financiële crisis.