TETRA

Timing

Jaarlijkse oproep, met deadline begin februari.

Wat?

TETRA-projecten zijn kortlopende projecten voor praktijkgericht onderzoek, waarbij beschikbare (academische) kennis vertaald wordt naar gevalideerde en direct bruikbare concepten of prototypes die inspelen op de noden van een ruime groep ondernemingen (kmo’s) en/of non-profitorganisaties, of die voor hen nieuwe marktopportuniteiten betekenen.

Een TETRA-project kan pas ingediend worden als er een aantoonbare behoefte is bij ondernemingen en/of social profit organisaties in Vlaanderen. Zij bevestigen dit als actief lid van een gebruikersgroep en staan via een financiële bijdrage in voor de cofinanciering van 7,5% van de projectkosten.

Er wordt ook verwacht dat er kennisdoorstroming is naar de opleidingen aan de hogeschool of geïntegreerde opleidingen aan de universiteit.

Voorwaarden

  • Hoofdaanvragers: Vlaamse hogescholen of onderzoeksgroepen verbonden aan de geïntegreerde opleidingen van de universiteiten
  • Medeaanvragers: Universiteiten, strategische onderzoekscentra, ILVO, collectieve centra
  • Looptijd: 2 jaar.
    In het kader van een internationale samenwerking via een CORNET-project kan de looptijd 3 jaar zijn.
  • Projectbegroting: 100.000-480.000 euro
  • 92,5% subsidie. De overige 7,5% is afkomstig van de financiële bijdragen van de leden van de gebruikersgroep.
  • Minstens 2/3 van de projectbegroting moet bij de Vlaamse hogescholen en onderzoeksgroepen verbonden aan de geïntegreerde opleidingen van de universiteiten zitten

Indienen

De taal van indienen is het Nederlands.

Procedure:

  1. Neem contact op met de afdeling Onderzoekscoördinatie () voor de opmaak van uw budget. Geef de voorziene personeelsbezetting door en eventueel hoeveel werkingsmiddelen u voorziet.
  2. Maak een nieuw project aan op het online-platform van VLAIO en bezorg ons de link.
  3. Van zodra uw project klaar is om in te dienen, zullen wij de aanvraag laten ondertekenen (elektronisch, via eID of itsme) door de rector of een gemachtigde.

Evaluatie

De evaluatie gebeurt tweeledig, door externe deskundigen:

  • De impact van het project (7 criteria)
  • De kwaliteit van de projectuitvoering (2 criteria)

De aanvragen worden beoordeeld door 4-5 externe deskundigen in een mondeling college. Het merendeel van de deskundigen heeft bedrijfservaring.

    Toekenning

    De toekenningen worden bekendgemaakt in juli.

    Indien er meerdere partijen in het consortium zitten, wordt er een samenwerkingsovereenkomst opgemaakt. Neem hiervoor contact op met de afdeling TechTransfer (Karen.Cure@UGent.be).

    Meer informatie

      Contact

      UGent - Afdeling Onderzoekscoördinatie

      UGent - Afdeling TechTransfer

      • Karen Curé, 09 264 99 64

      Gerelateerde inhoud