Wetenschap voor het onderwijs

Een universiteit is een boeiende en creatieve omgeving die we graag delen met leerlingen en leerkrachten. Ontdek hieronder wat de UGent organiseert. De titels met een sterretje (*) zijn ook gebundeld in de Brochure UGent voor leerlingen en leerkrachten. Vraag jouw persoonlijk exemplaar aan via

Op www.360gradenwetenschap.be (externe link) vind je nog veel meer initiatieven (i.s.m. de partners van AUGent).
Als je op de hoogte wil blijven, kun je je inschrijven op de nieuwsbrief (externe link) of ons volgen op Facebook (externe link).

WetenschapsweekWetenschapsweek 2016

Tweejaarlijks initiatief waarbij leerlingen van het basis- en secundair onderwijs ondergedompeld worden in de machtige wereld van onderzoek, wetenschap en techniek.

Alles over de Wetenschapsweek

Activiteiten voor studiekiezers *

Opdat studiekiezers een weloverwogen keuze kunnen maken in het hoger onderwijs hebben ze nood aan uitgebreide informatie en ervaringen. De UGent voorziet daarom in een specifiek aanbod voor de laatstejaars secundair onderwijs.

Brochure UGent voor leerlingen en leerkrachten

Nascholingen en activiteiten voor leerkrachten *

Het UGent-aanbod vormt voor leerkrachten ongetwijfeld een inspiratiebron bij het uitwerken van een lessenpakket en bij het begeleiden van leerkrachten!

Brochure UGent voor leerlingen en leerkrachten

 

Educatieve pakketten en websites *

Het warm water uitvinden is passé. Slimme leerkrachten laten zich inspireren door anderen.

Brochure UGent voor leerlingen en leerkrachten

Wablief?Unief!

Leerlingen uit het basisonderwijs kunnen sinds 2012 via een leertraject op maat in onze universiteit ontdekken hoe leuk en interessant wetenschappen wel kunnen zijn. Hierbij richten we ons in het bijzonder op Gentse basisscholen met een hoog percentage GOK-leerlingen.

Workshops, lezingen, projecten en wedstrijden *

De UGent vindt het belangrijk dat leerlingen op een onderbouwde manier wetenschap, techniek en onderzoek kunnen ervaren. Door leerlingen te laten kennismaken met de praktijk ontdekken ze dat er achter elk schoolvak een bruisende wetenschappelijke discipline schuilt die voortdurend in evolutie is.

Brochure UGent voor leerlingen en leerkrachten

gipoc

Geïntegreerde Proef (GIP) en Onderzoekscompetentie (OC)

Voor heel wat leerlingen uit het laatste jaar middelbaar onderwijs is hun GIP of OC-project de kers op de taart. UGent Campus Kortrijk stelt actuele thema's voor uit verschillende expertisedomeinen binnen de industriële wetenschappen en technologie... inclusief begeleiding van de leerlingen!

Alles over GIP / OC

Lezingen, blogs... en meer!

Alle UGent activiteiten (lezingen, tentoonstellingen, events, etc.) vind je op de UGent agenda. Ook de blogs van UGent-onderzoekers, over hun onderzoeksdomein en het leven als wetenschapper, zijn leuk om te lezen.

Contact

Heb je een idee of een vraag? Contacteer dan de cel Wetenschapscommunicatie.

Ontvang je graag een papieren versie van de brochure 'UGent voor leerlingen en leerkrachten'? Vraag jouw persoonlijk exemplaar aan via