Campussen

Campussen regio Gent

Foto Ufo met logoHet gros van de activiteiten van de UGent vindt plaats op verschillende campussen in en rond Gent, de Vlaamse studentenstad bij uitstek.

11 faculteiten en 117 vakgroepen bieden hoogstaande en door onderzoek ondersteunde opleidingen aan.

Contactgegevens

 

Campus Kortrijk

 De Campus Kortrijk biedt academische bachelor- en masteropleidingen in de Industriële Wetenschappen (Industrieel Ingenieur) aan.

Het onderwijs op deze campus wordt georganiseerd door de vakgroep Industriële Biologische Wetenschappen (faculteit Bio-ingenieurswetenschappen) en de vakgroep Industrieel Systeem- en Productontwerp (faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur).

Website Campus Kortrijk

Campus Oostende

Greenbridge OostendeOp onze campus 'aan zee' is het GreenBridge incubatie- en innovatiecentrum gevestigd. GreenBridge biedt infrastructuur en dienstverlening aan voor (jonge) technologiebedrijven.

De UGent bundelt op de campus Oostende kennis in het domein van Blue Growth, de duurzame exploitatie van zeeën en oceanen (blue energy, mariene biotechnologie, aquacultuur, kustverdediging en diepzeemijnbouw).

Website Campus Oostende - Greenbridge

Global Campus - Zuid-Korea

 De UGent is de eerste Europese universiteit die deel uitmaakt van de Songdo Global University Campus (SGUC) in Incheon (Korea). Op de SGUC zijn 10 toonaangevende universiteiten vertegenwoordigd die uitmuntend hoger onderwijs aanbieden aan binnenlandse en internationale studenten.

De Ghent University Global Campus biedt 3 bacheloropleidingen aan: Moleculaire Biotechnologie, milieutechnologie en Food Technology.

Website Ghent University Global Campus