Campussen

Foto RectoraatPostadres

Universiteit Gent
Campus Ufo, Rectoraat
Sint-Pietersnieuwstraat 25
B-9000 Gent
btw BE 0248.015.142

Campussen regio Gent

Foto Ufo met logoHet gros van de activiteiten van de UGent vindt plaats op verschillende campussen in en rond Gent, de Vlaamse studentenstad bij uitstek.

Plattegronden en routebeschrijving

Campus Kortrijk

 De Campus Kortrijk biedt academische bachelor- en masteropleidingen in de Industriële Wetenschappen (Industrieel Ingenieur) aan.

Het onderwijs op deze campus wordt georganiseerd door de vakgroep Industriële Biologische Wetenschappen (faculteit Bio-ingenieurswetenschappen) en de vakgroep Industrieel Systeem- en Productontwerp (faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur).

Campus Oostende

Greenbridge OostendeOp onze campus 'aan zee' is het GreenBridge incubatie- en innovatiecentrum gevestigd. GreenBridge biedt infrastructuur en dienstverlening aan voor (jonge) technologiebedrijven.

De UGent bundelt op de campus Oostende kennis in het domein van Blue Growth, de duurzame exploitatie van zeeën en oceanen (blue energy, mariene biotechnologie, aquacultuur, kustverdediging en diepzeemijnbouw).

Global Campus - Zuid-Korea

 De UGent is de eerste Europese universiteit die deel uitmaakt van de Songdo Global University Campus (SGUC) in Incheon (Korea). Op de SGUC zijn 10 toonaangevende universiteiten vertegenwoordigd die uitmuntend hoger onderwijs aanbieden aan binnenlandse en internationale studenten.

De Ghent University Global Campus biedt 3 bacheloropleidingen aan: Moleculaire Biotechnologie, milieutechnologie en Food Technology.