Document acties

Bereikbaarheid campussen

De makkelijkste manier om als student, personeelslid of bezoeker de Universiteit Gent te bereiken, is door gebruik te maken van het openbaar vervoer: trein, tram of bus brengen u snel en comfortabel ter plaatse.

Met het openbaar vervoer

Trein

Met de treinen van de NMBS kunt u reizen tot de stations Gent-Sint-Pieters of Gent-Dampoort. Vanuit Brussel neemt u een intercitytrein (IC) richting Brugge, Knokke, Blankenberge of Oostende. De NMBS heeft voordelige tarieven zoals schoolkaart en campuskaart.

www.nmbs.be.

Bus of tram

Vanuit bovenstaande treinstations kunt u makkelijk verder reizen met de bussen en trams van vervoersmaatschappij De Lijn. Ook De Lijn biedt verschillende voordeeltarieven zoals Buzzy Pass en Omnipas.

www.delijn.be.

Met de wagen

De meeste campussen van de UGent zijn relatief makkelijk te bereiken met de auto. Vanuit Brussel neemt u de autosnelweg E40 richting Oostende, na ongeveer 50 km bereikt u Gent.

Voor de centrumcampussen volgt u de richting 'Gent-Centrum', het UZ Gent heeft een eigen afrit op de autosnelweg. Voor de faculteit Diergeneeskunde neemt u de afrit Merelbeke. Campus Schoonmeersen is met de wagen enkel te bereiken via de R4. Vanaf Gent centrum kan je met de wagen niet op deze campus geraken.

Hou voor de locaties in de binnenstad rekening met het Mobiliteitsplan van de Stad Gent. Er zijn verschillende stadsparkings in de nabijheid van onze campussen.

Gratis routeplanners

maps.google.be
www.mappy.be

Met de fiets of te voet

De Universiteit Gent en de Stad Gent doen vele inspanningen om het fietsen en wandelen in de stad zo aangenaam mogelijk te maken.