Routebeschrijving

Adres: Sint-Pietersnieuwstraat 33 te 9000 Gent, 09/331.00.66

Met de wagen

Ufo

Vanuit Antwerpen, Brussel, Oostende, Kortrijk (E40, E17).

Volg uitrit 'Gent Centrum', daarna volgt u 'Alle Richtingen'. Eens beneden draait u aan de verkeerslichten (onder het viaduct) links de stadsring op. Deze volgt u tot aan de tweede verkeerslichten. Daar slaat u rechts af, de Overpoortstraat in. Rij tot aan het Sint-Pietersplein, waar u kan parkeren in de (goedkoopste) ondergrondse parking.
In de omgeving van het studiecentrum moet er nu ook betaald worden tot middernacht.

Het studiecentrum Open Universiteit vindt u in het Universiteitsforum (UFO), Sint-Pietersnieuwstraat 33, op wandelafstand van de parking. De Sint-Pietersnieuwstraat is exact aan de andere kant van het Sint-Pietersplein als waar u er op gereden bent.

Om Gent binnen te rijden via het Zuidplein (andere ondergrondse parking), volgt u vanop de E40 of E17 afrit 'Gent Centrum'. Kies daarna opnieuw 'Gent Centrum' (NIET 'alle richtingen'). Eens beneden rijdt u rechtdoor aan de verkeerslichten (het Zuidpark ziet u aan uw linkerzijde). Blijf op de linkerstrook en rijd zo de ondergrondse parking binnen. Bij het verlaten van de parking houdt u de bibliotheek op uw linkerkant en het shoppingcenter op uw rechter en wandelt u naar boven. U steekt aan de verkeerslichten over en loopt de Lammerstraat door. Op het einde (aan de verkeerslichten) gaat u naar links. Iets verder op uw linkerkant vindt u het studiecentrum op de eerste verdieping van het Universiteitsforum (UFO).

Met het openbaar vervoer

Van Gent Sint-Pieters naar het studiecentrum Open Universiteit

  • tram 1 (halte Verlorenkost of Savaanstraat)
  • tram 21 of 22 (halte Zuid)
  • bus 55 (S), 57, 58 (S), 70 t.e.m. 72, 76 t.e.m. 78 (halte Zuid)

Opgelet! Er zijn momenteel werken waardoor het openbaar vervoer met tram of bus
iets anders verloopt. U kan best informatie vragen in het station.

Als u afstapt aan halte Zuid, houdt u op het plein de bibliotheek op uw linkerkant en het shoppingcenter op uw rechter en wandelt u naar boven. U steekt aan de verkeerslichten over en loopt de Lammerstraat door. Op het einde, aan de verkeerslichten, gaat u naar links. Iets verder op uw linkerkant vindt u het studiecentrum op de eerste verdieping in het Universiteitsforum (UFO).

Van de halte Verlorenkost loopt u verder de Kortrijksepoortstraat in en slaat u rechts de Bagattenstraat in. Loop de straat helemaal door en u ziet het gebouw bij de verkeerslichten (aan de overkant rechts).

Ingang 33b

Aan de halte Savaanstraat loopt u even terug en neemt u links de Bagattenstraat.

Als je voor het gebouw staat, met je gezicht er naartoe, dan neem je de linkeringang

(trappen op) en ga je via de traphal die met glas omgeven is naar de eerste verdieping.

Voor het tentamenlokaal op -1 kan je een andere ingang nemen.