Wetenschapsweek: de vakgroep Sociaal Werk en Sociale Pedagogiek ontving leerlingen uit de derde graad middelbaar onderwijs

(03-11-2016)

Er werd geproefd van de diversiteit aan onderzoek in de vakgroep Sociaal Werk & Sociale Pedagogiek. De jongeren en enkele medewerkers van de vakgroep gingen aan de slag met onderzoek over kinderen en jongeren van vroeger en nu, hier en elders in de wereld. Daarbij werden de leerlingen uitgedaagd om klaarblijkelijke evidenties te bestuderen en te bevragen. In kleine groepjes volgden de leerlingen drie workshops: over vondelingen en wezen in de 19de en 20ste eeuw, over jonge vluchtelingen die een leven proberen uit te bouwen in Europa en over 'de Vlaamse jeugd', die door het Jeugdonderzoeksplatform (JOP) bevraagd wordt over thema's als schoolbeleving en vrijetijdsbeleving.

Tijdens een collectief onthaal- en afsluitmoment werd de Universiteit Gent, onze vakgroep en de verschillende onderzoekslijnen voorgesteld. Wat is sociaal werk en sociaal pedagogisch onderzoek? En hoe doe je dat?

Enkele foto's