E-PSW Editie nr. 2 – januari 2014

Driedaagse van de Verkiezingen

Van 13 t.e.m. 15 mei 2014 organiseert de Faculteit voor alle 1ste Bachelor studenten een Driedaagse van de Verkiezingen. Dit omvat onder meer een openingssessie in de Vooruit (PSW x, voor wie bekend is met de TED X formule, vijf sprekers die op het podium gedurende ongeveer 15 minuten een puntige stelling verdedigen), een reeks interactieve workshops, een StuRa-quiz en een afsluitend voorzittersdebat in de Vooruit (de 7 voorzitters hebben reeds toegezegd). Meer info volgt nog bij het begin van het 2e semester!

Examens

Zie de algemene informatie m.b.t. de examens

Punten en feedback

Punten

De resultaten van de examens van het 1e semester worden vrijgegeven vanaf vrijdag 7 februari 2014 vanaf 8u. via de oasis applicatie.

Voor data en uren van de feedback zie lessen en examens.

Aanvraag vrijstellingen

De procedure voor het aanvragen van vrijstelling vind je op Voor studenten > FSA > Vrijstellingen

Stappenplan na semesterexamens

Ben je na de semesterexamens voor één of meerdere vakken van het 1ste jaar Bachelor niet geslaagd, doorloop dan volgende stappen:

STAP 1: ga naar de feedback van de vakken waar je niet voor slaagde:

Groepsfeedback vakken 1Ba:

• Communicatiewetenschap (ma 10/02, 10u30, aud. 4, H. Dunantlaan 2)
  • Politicologie (woe 12/02, 10u, NB III, Universiteitstraat 4)
  • Sociale en Politieke Leerstelsels (woe 12/02, 10u30, NB III, Universiteitstraat 4)

Individuele feedback vakken 1Ba: ma 10/02 t/m vr 14/02 (overzicht)

Ben je student 1ste jaar Bachelor? Ben je GIT-student?

STAP 2: kom naar de Denk Wijzer-reeks, module evalueren en bijsturen op 19/02

STAP 3: maak een afspraak voor een individueel adviesgesprek met één van de studiebegeleiders:

STAP 2: maak bij tegenvallende resultaten een afspraak voor een individueel adviesgesprek met de trajectbegeleider:

Aanpassing GIT-pakket 2e semester

GIT-studenten die in aanmerking komen voor het uitbreiden of inperken van hun pakket, moeten hiervoor de trajectbegeleider contacteren tussen 10/02/2014 en 28/02/2014 via mail naar Anne.DHollander@UGent.be
. Zij bekijkt dan verder met jou of je pakket al dan niet kan aangepast worden (afhankelijk van je semesterresultaten).

Niet-exhaustieve voorbeeldenlijst plagiaat

Deze week werd een niet-exhaustieve voorbeeldenlijst plagiaat gepubliceerd. Deze lijst is er gekomen op vraag van het OER en opdat jullie goed zouden weten wat de faculteit onder plagiaat begrijpt. De lijst met 'bad practices' vind je op de infosites onderzoekspaper en masterproef.

Contact: jurgen.baecke@ugent.be

Op uitwisseling of erasmus in 2014-2015: nu ook mogelijk tijdens master communicatiewetenschappen

meer info: Voor studenten > Internationale uitwisseling & Wie mag op uitwisseling?

Aanvragen en infomoment voor uitgaande uitwisselingsstudenten in 2014-2015

Studenten van de faculteit politieke en sociale wetenschappen die interesse hebben in een buitenlands studieverblijf via bepaalde programma’s zoals Erasmus, Erasmus Belgica, bilaterale overeenkomsten moeten zich voor 5/2/2014 kandidaat stellen via het webformulier

(opgelet kandidaten voor uitwisselingsprogramma’s buiten EU moeten dossier indienen voor 15/1 – meer informatie op minerva cursussite KX00014A)

Daarna worden ze verwacht op de tweede infosessie per opleiding

• Communicatie wetenschappen: 14/2/2014 om 14u45 in AUD E Universiteitstraat 8
  • Politieke Wetenschappen: 10/2/2014 om 15u in Pad. 1.0 Paddenhoek
  • Sociologie: 18/2/2014 om 10u in AUD F Universiteitstraat

Op deze bijeenkomst worden de erasmusplaatsen verdeeld en ontvangt de kandidaat uitwisselingsstudent richtlijnen over de te volgen stappen. Hieraan deelnemen is noodzakelijk.

Zie ook Voor studenten > Internationale uitwisseling of Minerva cursussite KX00014A ‘uitgaande uitwisselingsstudenten in 2014-2015’

Erasmus Mundus Action II-beurzen voor uitwisseling in Azië (Lotus Unlimited); Westelijke Balkan (Basileus V); Oost-Europa (WEBB, EUROEAST), Rusland (AURORA II)

Via dit programma kunnen UGent studenten en personeelsleden vanaf september 2014 op uitwisseling met een beurs naar de bepaalde partneruniversiteiten in landen buiten EU.

Er zijn mogelijkheden voor Bachelor, Master, Doctoraat, Post-doctoraat en personeel.

Informatie over de verschillende projecten kan je nalezen op:

Geïnteresseerden van onze faculteit die zich kandidaat willen stellen, nemen onmiddellijk contact op met rio.psw@ugent.be en dienen hun facultair dossier in uiterlijk 2 weken voor de projectdeadline.

Buddy’s voor inkomende uitwisselingsstudenten

Enkele jaren geleden startte de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen met een buddywerking voor inkomende uitwisselingsstudenten om de integratie van de buitenlandse studenten met de UGent studenten te bevorderen. De organisatie is in handen van de facultaire commissie internationalisering (FCI) en research and internationalisation office (RIO). Het afgelopen jaar hebben 21 UGent studenten 72 inkomende studenten in onze faculteit begeleid. We hopen ook dit jaar onze gaststudenten op dezelfde wijze te ontvangen.

Wil je graag buitenlandse of Waalse studenten wegwijs maken in de faculteit en meteen internationale contacten leggen dan kan je je opgeven als buddy om inkomende studenten te begeleiden in tweede semester of volgend academiejaar.

Contact FCI
RIO: rio.psw@ugent.be