Vlot van Start

Startdag nieuwe bachelorstudenten

Kom kennismaken met je medestudenten, je studiebegeleiders en je lesgevers tijdens de startdag voor nieuwe bachelorstudenten. Je krijgt alle praktische informatie bij je inschrijving.

Startdag nieuwe studenten in een schakel- of voorbereidingsprogramma

Alle nieuwe studenten in een schakel- of voorbereidingsprogramma aan de faculteit PSW worden op de startdag verwelkomd. Maak kennis met je medestudenten, de campus en ontvang praktische informatie voor een vlotte start in je nieuwe opleiding!

Zomercursus wiskunde voor statistiek

Check de voorkennis wiskunde die je nodig hebt om vlot van start te gaan met het vak statistiek. Niet genoeg voorkennis? Volg dan de online zomercursus wiskunde.

Boeken en cursussen

Je krijgt alle informatie over boeken en cursussen bij de start van het academiejaar.

Studiebegeleiding en trajectbegeleiding

De overstap naar een universitaire opleiding is niet gemakkelijk. Je kan rekenen op de steun van jouw studie- en trajectbegeleiders. Neem deel aan de workshops en/of kom langs op individueel gesprek (je krijgt alle info bij de start van het academiejaar). Onze deur staat altijd open!

Bijzondere studeeromstandigheden

Uitzonderlijke faciliteiten zijn mogelijk bij studeren onder bijzondere omstandigheden, zoals studenten met een functiebeperking, met uitzonderlijke sociale of individuele omstandigheden, topsporters, ...

Vraag een mentor

Van wie kan je beter leren hoe het leven er op de UGent uitziet dan van een medestudent? Wil je graag wegwijs gemaakt worden aan de faculteit? Lijkt laagdrempelige ondersteuning bij het verwerken van de leerstof jou een goed idee? Krijg je graag tips rond studieplanning en examens van een ervaren student? Vraag dan een mentor aan en verhoog je slaagkansen!