VFO studiedag 17 november 2011

(24-02-2009)

Op donderdag 17 november 2011 organiseert het Vlaams Forum voor Onderwijsonderzoek (VFO) haar jaarlijkse studiedag (locatie Departement Lerarenopleiding  Hogeschool Gent, K.L. Ledeganckstraat 8 – 9000 Gent). Het thema van de studiedag dit jaar is “ICT: de balans tussen onderzoek, beleid en praktijk”. ICT is een van de belangrijkste onderwijsvernieuwingen van de laatste jaren en de vraag staat centraal of onderzoek, beleid en praktijk voldoende in balans staan om ICT een plaats te geven in het onderwijs.

 

De centrale spreker is Dr. Alfons ten Brummelhuis (hoofd onderzoek Kennisnet Nederland) die als geen ander vertrouwd is met de integratie van ICT in onderwijs en met de cruciale rol die alle actoren vanuit verschillende sectoren hierbij spelen. Na zijn keynote volgt een expertenpanel met vertegenwoordigers uit de verschillende geledingen uit het onderwijs en waarin ook de stem van het publiek een plaats krijgt.

 

Voor het namiddaggedeelte is het aan de onderzoekers zelf. We nodigen alle junior én senior onderzoekers uit om zelf een presentatie te geven over hun onderzoek. Deze presentaties zijn niet noodzakelijk gebonden aan het thema van de studiedag. Voorstellen voor paperpresentaties, symposia of posters zijn welkom in het Nederlands of het Engels.

 

De deadline voor het indienen van een voorstel is vrijdag 7 oktober 2011 om 12u00.

Bevestiging van acceptatie: vrijdag 28 oktober 2011.

 

Voor meer informatie en richtlijnen bij het indienen van een voorstel, surf naar www.vfo.be/studiedag. Hier vindt u ook alle praktische informatie over de studiedag, zoals het voorlopige programma en de mogelijkheid tot inschrijving. Het is uiteraard ook mogelijk zonder eigen bijdrage deel te nemen aan deze studiedag.

 

Na afloop van de studiedag vindt ook een social event plaats, een nieuw initiatief van het VFO-bestuur om éénmaal per jaar alle VFO-leden op een informele manier samen te brengen. Naast een drankje en een buffet is er ook een optreden van een standup comedian voorzien. Niet-leden zijn natuurlijk ook welkom. Alle VFO-leden krijgen over dit social event eerstdaags een aparte uitnodiging.