Drugscongres 2016: Alcohol & NPS: irrelevantie van het beleidsmatig verschil tussen legale en illegale drugs bewezen?

10-11-2016 van 09:00 tot 16:00
Het Pand, Onderbergen 1, 9000 Gent
Door wie
'Institute for International Research on Criminal Policy' (IRCP - Universiteit Gent) in samenwerking met Politeia
events@politeia.be
Voeg toe aan agenda

'Alcohol maakt meer kapot dan je lief is'; een preventieslogan met een duidelijke boodschap. Toch hebben we nog geen geïntegreerd alcoholbeleid in België.

Noodzakelijk? Zeker. 10 procent van de Belgen kampt met een alcohol- probleem. Slechts één op de twaalf zware drinkers zoekt professionele hulp. Bovendien spreken de ervaringen op de spoedgevallendiensten boekdelen.

Het stopt niet bij alcohol. De Nieuwe Psychoactieve Stoffen of NPS zijn steeds meer aanwezig op (virtuele) drugsmarkten en vallen nu nog buiten de drugswetten. Gebruikers van deze scheikundige variaties van 'klassieke' illegale drugs weten vooraf ook niet wat de kwaliteit is van het product dat ze gebruiken.

Het Drugscongres 2016 onderzoekt of de irrelevantie van het beleidsmatig verschil tussen legale en illegale drugs is bewezen.

Vind meer activiteiten: