Lezing: Empirical Legal Research

20-10-2016 van 10:30 tot 12:30
Facultaire Raadzaal - Faculteit Rechten, Voldersstraat 3, Gent
Door wie
Institute for International Research on Criminal Policy (IRCP)
tom.vanderbeken@ugent.be
Voeg toe aan agenda

Prof. Frans Leeuw, hoogleraar 'Recht, Openbaar bestuur en sociaal- wetenschappelijk onderzoek' aan Maastricht University en Directeur van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) van het Nederlandse Ministerie van Veiligheid en Justitie geeft op 20 oktober 2016 van10u30 tot 12u30 een uiteenzetting over empirical legal research.

Hij zal daarin zijn recente boek toelichten (Leeuw, F. en Schmeets, H. (2016), Empirical Legal Research. A Guidance Book for Lawyers, Legislators and Regulators, Cheltenam: Edward Elgar) en zijn visie geven op ontwikkelingen binnen het juridische onderzoek waarbij gebruik gemaakt wordt van sociaal-wetenschappelijke methoden en technieken.

Gelieve in te schrijven via: https://webapps.ugent.be/eventManager/events/EmpiricalLegalResearch

Vind meer activiteiten: