Internationale studiedag over tien jaar toepassing van het Marokkaans Familiewetboek in Europa

02-12-2016 van 08:30 tot 18:00
Brussel, Paleis der Academiën
Frans
Door wie
Jinske Verhellen
Jinske.Verhellen@ugent.be
Voeg toe aan agenda

Op 2 december 2016 (Brussel, Paleis der Academiën) gaat een internationale studiedag door over tien jaar toepassing van het Marokkaans Familiewetboek in Europa (2004-2015).

Op de studiedag zullen de resultaten worden voorgesteld van een vergelijkend onderzoek waaraan auteurs van vijf verschillende Europese landen en Marokko hebben meegewerkt. Centraal staat de kritische analyse van de rechtspraak en van de belangrijkste vragen die, ook na tien jaar, nog onopgelost blijven. Meerdere sprekers uit Marokko zegden hun deelname toe.

De organisatie is een gezamenlijk initiatief van het Max Planck Instituut voor Sociale Antropologie, Halle, Duitsland (Prof. Marie-Claire Foblets) en de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Gent (Prof. Jinske Verhellen), in samenwerking met de Rechtsfaculteit van de UCLouvain (Prof. Sylvie Saroléa).

Het volledige programma vindt u hier.

Vind meer activiteiten: