Gastcollege Sportrecht-Johnny Maeschalck en Kristof De Saedeleer

An Vermeersch
An.Vermeersch@Ugent.be
Voeg toe aan agenda

Johnny Maeschalck en Kristof De Saedeleer geven als 'sportadvocaat' een kritische beschouwing bij een aantal actuele topics uit het sportrecht.

Gastcollege Sportrecht: woensdag 29 maart, 14.30u in Auditorium C (universiteitstraat 4, 9000 Gent).

Johnny Maeschalck en Kristof De Saedeleer zullen vanuit hun praktijkervaring als 'sportadvocaat' een kritische beschouwing geven bij een aantal actuele topics uit het sportrecht.

Johnny Maeschalck is advocaat bij de Balie te Brussel en professor sportrecht aan de VUB. Hij is licentiaat in de rechten (Leuven, 1975) en licentiaat in de criminologische wetenschappen (Brussel, 1976). Sedert 1975 verdedigt hij de belangen van de sporter. Hij is ondermeer auteur van 'Je rechten als sportbeoefenaar', werkte mee aan de 'Sportcodex' en de 'Sportrechtspraak', en is co-auteur van het boek 'Sportrecht'.

Kristof De Saedeleer is een gewezen profvoetballer. Hij behaalde zijn diploma van licentiaat in de rechten (Gent, 2002) en een bijzondere opleiding in het milieurecht (Gent, 2003). Sinds 2003 is hij als advocaat ingeschreven aan de Balie te Brussel. Vanaf dan behandelt hij met Mr. Maeschalck de sportdossiers van het kantoor. Hij werkte ook mee aan de 'Sportrechtspraak' en is co-auteur van het boek 'Sportrecht'.

U bent van harte welkom om dit gastcollege vrij te komen volgen.