Eerste inschrijving

Inschrijven aan de UGent begint met een online voorinschrijving, dit is een registratie van jouw gegevens. Vervolgens kom je langs in Gent of Kortrijk om definitief in te schrijven.

Vanaf 1 maart is inschrijven voor academiejaar 2016-2017 niet meer mogelijk, met uitzondering van bepaalde permanente vormingen en het doctoraat.

Je kan je nu al voorinschrijven voor academiejaar 2017-2018. Definitief inschrijven voor 2017-2018 kan vanaf 3 juli 2017.

 

1. Voorinschrijven

   • De voorinschrijving invullen duurt ongeveer 15 min.
   • Je registratie gebeurt via je persoonlijk e-mailadres.
   • Hou je eID en kaartlezer bij de hand; zo worden een aantal gegevens automatisch ingevuld. Heb je geen eID en/of kaartlezer? Dan vul je zelf je persoonsgegevens in.
   • Doe je voorinschrijving tijdens de openingsuren van de Databank Hoger Onderwijs, dat versnelt het ophalen van je gegevens.
   • In geval je laattijdig wil inschrijven, wordt op het einde van je voorinschrijving gevraagd je laattijdigheid te motiveren.
   • Na je voorinschrijving ontvang je een e-mail met instructies om je inschrijving definitief te maken.

2. Definitief inschrijven

Pas na de e-mail met toestemming om laattijdig in te schrijven, kan je langskomen om definitief in te schrijven. De e-mail vermeldt tot wanneer je kan inschrijven.

Om je inschrijving te voltooien, kom je langs:

gebouw Ufo Gent
gebouw Ufo Gent
Campus Kortrijk
Campus Kortrijk

Contact

Afdeling Studentenadministratie en Studieprogramma's