Prettig eindejaar en succes met de blok

(22-12-2016) Nu een bewogen 2016 stilaan op zijn laatste benen loopt, kijken we uit naar 2017 - het jaar waarin de UGent haar 200ste verjaardag viert. Maar allereerst: veel succes en doorzettingsvermogen gewenst in de blok!

Wie nog een geschikte plek zoekt om in Gent te studeren: op de website van de Stad Gent vind je de laatste updates over de bloklocaties. De studenten van Campus Kortrijk kunnen van 26 tot 30 december (8 tot 18u) blokken in de Graaf Karel de Goedelaan 5. Vanaf 2 januari 2017 is ook het Forum (Graaf Karel de Goedelaan 5) beschikbaar, telkens tot 20u. Indien nodig zal Howest extra leslokalen ter beschikking stellen.

#Blokingent

Post je frustraties, overwinningen en originele foto's op Twitter of Instagram met #blokingent en krijg een extra duwtje in de rug. Je kan ook tips en nieuws doorgeven aan medestudenten: heb jij nog een oase van lege blokplaatsen gevonden? Of zoek je een gerechtje dat je snel kan klaarmaken? #blokingent!

Zit je net te veel op Instagram of UGent Confessions, ben je steeds afgeleid door de knappe student in de bibliotheek of lukt het studeren in het algemeen gewoon niet zo goed? Misschien heb je dan wel iets aan enkele studietips.

200 jaar UGent

In 2017 viert de UGent zoals gezegd haar 200ste verjaardag. We willen daarbij niet enkel terugblikken op onze rijke geschiedenis, maar ook vooruitkijken en ons de vraag stellen welke rol we als universiteit in de toekomst willen spelen. 2017 is hét uitgelezen moment om die vooruitblik vorm te geven. Lees meer.