Samen tegen seksueel geweld

(26-10-2016) Ben je tussen 18 en 25 jaar en heb je een goed voorstel voor een campagne tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag? Dien dan jouw idee in. Je bouwt er relevante werkervaring mee op, en wie weet wordt jouw campagne uitgerold.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren tussen 18 en 25 jaar 4 keer meer risico lopen om slachtoffer te worden van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Studenten in het eerste jaar zijn extra kwetsbaarder, omdat ze in een volledig nieuwe sociale omgeving terecht komen. Daarnaast bestaan er nog steeds veel taboes en mythes over seks en seksueel geweld.

Daarom lanceert vzw Zijn – Beweging tegen geweld, samen met Université des Femmes een nationaal sensibilisatieproject ter preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag onder studenten. Bekijk zeker het filmpje:

Meedoen?

Meer info over de wedstrijd vind je op de website van vzw Zijn., waar je je ook kan inschrijven.