Plantentuin

Arboretum lenteOp deLogo erkend museumze website vind je informatie over de Plantentuin en zijn werking. De Plantentuin bevindt zich aan de rand van het Citadelpark te Gent (België). Op 2,75 ha zijn ruim 10 000 plantensoorten ondergebracht.

Tijdens je bezoek kun je kennismaken met bijzondere planten, meer leren over de planten en hun relatie met de mens, of gewoon rustig wandelen in een mooi kader.

  • Bezoek: Ontdek wat de Plantentuin te bieden heeft en wanneer je er terecht kan. Hier vind je ook alle contactgegevens.
  • Collecties: De Plantentuin is een ex-situ biodiversiteitscollectie van ongeveer 10 000 plantensoorten. Naast de levende collectie is er een herbarium en een seminotheek. Partnerinstellingen kunnen hun keuze maken uit onze Index Seminum.
  • Onderwijs: Studenten uit het hoger onderwijs maken frequent gebruik van de Plantentuin. Leerlingen uit de lagere of de middelbare school kunnen er terecht voor een rondleiding of een stage. Je kan er ook een lessenreeks Ikebana volgen.
  • Onderzoek: Collecties uit de Plantentuin dienen ter ondersteuning van het wetenschappelijk onderzoek.
  • Diensten: Je kan het Palmarium of de Victoriagalerij huren voor een receptie of tentoonstelling. Gebruik de Plantenuitleendienst voor het opfleuren van je congres of evenement.
  • Partners en steun: Vrijwilligers en verenigingen steunen de Plantentuin bij zijn werking.
  • Het jaarverslag en beleidsplan geeft een overzicht van de activiteiten van het afgelopen jaar en blikt tevens vooruit naar de plannen voor het komende jaar.

Agenda en nieuws

Volledig agendaoverzicht

02-10-2016 Gratis rondleiding om 10 u - Vruchten en zaden
05-10-2016 tot 19-10-2016 Workshop botanisch tekenen
06-11-2016 Gratis rondleiding om 10 u - Droogteaanpassingen bij planten