Informatie voor studenten

Examenrooster

Sinds vrijdag (2/12) kan je via de Oasis webapplicatie je persoonlijk examenrooster bekijken.
  • Als je te maken hebt met een overlap van 2 schriftelijke vakken uit verschillende studiejaren, neem je contact op met bij voorkeur de lesgever van het hoogste jaar om een afspraak te maken voor een eventuele alternatieve datum. De lesgever beslist zelf of hij/zij daarop ingaat.
  • Oasis is het enige officiële kanaal voor de examenroosters. De andere documenten zoals een schematisch examenschema zijn werkinstrumenten. Gelieve dus Oasis te raadplegen op regelmatige tijdstippen en aanpassingen van groepen (na toestemming van de betrokken lesgever) door te geven aan het examensecretariaat.
  • Bij ziekte moet, binnen de 3 werkdagen, een officieel attest die de afwezigheid wettigt worden afgeleverd aan de FSA (Joeri Delamane (e-mail: Joeri.Delamane@UGent.be) / Iona Tielemans (e-mail: Iona.Tielemans@UGent.be) . Een gescande versie is toegelaten. Als  bewijs hiervan brengt de FSA in OASIS de code ‘ZIEK’ in voor het opleidingsonderdeel waarop de wettiging betrekking heeft. Indien praktisch haalbaar voor de lesgever kan eventueel in overleg gezocht worden naar een alternatieve examendatum binnen de wettelijke examenperiode.
  • Indien je niet wenst deel te nemen aan één of meerdere examens meld je dit aan de betrokken lesgever(s).

Opleidingstraject op maat

Facultaire studentenadministratie

Studie- en trajectbegeleiding

Aan de faculteit

Aan de universiteit

Studeren in het buitenland

Rechten en plichten

Wie-wat-waar

Afgestudeerd aan Faculteit Wetenschappen?

Snel naar ...

Niet gevonden wat je zocht?

Administratieve zaken (attesten, kopie van je diploma, etc...), overkoepelende reglementen en faculteitsoverschrijdende diensten voor studenten vind je op de studentenpagina's van UGent.