Rondleidingen

Vanaf dinsdag 7 november tot dinsdag 27 maart worden er rondleidingen aangeboden door de gidsen van het Gents Universiteitsmuseum. Een rondleiding brengt u langs de vier locaties van Out of the Box.

Groepen

U kan een rondleiding boeken voor groepen tot en met 15 personen.

Wanneer?

Rondleidingen worden aangeboden op:

 • Weekdagen: dinsdag, donderdag en vrijdag
 • Weekend: zaterdag en zondag

Programma

Programma weekdagen

 • Voormiddag (10-12.30 uur): Sint-Baafskathedraal, Design museum Gent en Museum Dr. Guislain
 • Namiddag (14-15.30 uur): Sint-Pietersabdij (In de ban van de tijd)
 • Meeting point en onthaal: Sint-Baafskathedraal (10 uur)

Programma weekend

 • Voormiddag (10.30-12.30 uur): Sint-Pietersabdij (In de ban van de tijd)
 • Namiddag (14-16.30 uur): Sint-Baafskathedraal, Design Museum Gent en Museum Dr. Guislain
 • Onthaal: Sint-Pietersabdij (10.30 u.)

Opgelet: Het bezoek in de Sint-Pietersabdij is zelfstandig (met audioguide) en doet u zonder gids. In het inschrijvingsformulier kan u aangeven waar u de gids van het Gents Universiteitsmuseum wil ontmoeten (meeting point).

De verplaatsing van en naar de locaties gebeurt steeds o.l.v. de gids.

Lunch is nooit inbegrepen in de prijs. U kan zelf een plek uitkiezen of u kan lunchen in de Pietersbar, een lokaal en sociaal project (vzw Kompas) in het historisch kader van het museum van de Sint-Pietersabdij. Indien u dit wenst kunnen wij voor u in de Pietersbar een reservatie maken. Bekijk het menu.

Prijs

De prijs van een rondleiding bedraagt €40 (gids) en €16 per persoon (incl. dagpas De Lijn + toegangstickets + audioguide in Sint-Pietersabdij). Onze gids neemt u mee langs de Sint-Baafskathedraal, Design museum Gent en Museum Dr. Guislain.

De tentoonstelling ‘In de ban van de tijd’ in de Sint-Pietersabdij kan u bezoeken a.d.h.v. een audioguide (inbegrepen in de prijs).

 • Indien u dit wenst kan u ook in de Sint-Pietersabdij kiezen voor een gegidst bezoek. 
  U dient zelf een aanvraag te doen bij BOEKjeBEZOEK voor een geleid bezoek aan de tentoonstelling In de ban van de tijd in de Sint-Pietersabdij. Dit brengt een meerkost met zich mee van €85 (gids Sint-Pietersabdij).

Inschrijven

Schrijf u in via deze link.

Uw aanvraag wordt zo snel mogelijk verwerkt.

U krijgt vervolgens een e-mail om de betaling in orde te brengen. Deze gebeurt op voorhand. Dit kan via factuur of online betaling (PayDirect). Gelieve bij uw aanvraag te vermelden wat u wenst.