Tijgerfeest - 13 mei 2017

Het facultair feest werd zeer gesmaakt !

Dit jaar vieren de Universiteit Gent en de Faculteit Rechtsgeleerdheid hun 200-jarig bestaan. Naar aanleiding van dit jubileum heeft in de facultaire gebouwen op zaterdag 13 mei 2017 een groots publieksfeest plaats gevonden voor oud-studenten, personeel uit de rechten en de criminologie, familieleden en allen die geïnteresseerd zijn in onze faculteit.

Het feest bood de hele dag lang een gevarieerd programma, met rondleidingen, animatie, een tentoonstelling en spitse speeches door alumni van de faculteit.

Geert Bourgeois, alumnus van de Rechtsfaculteit en Minister-President van de Vlaamse Regering, gaf, na introductie door Professor Willy Van Eeckhoutte de officiële verjaardagstoespraak, waarna rector De Paepe hem een huldeboek overhandigde.

 

Wat stond er allemaal op het programma?

TijgerfeestTweehonderd intrigerende jaren Gentse rechtsfaculteit - Tijgerfeest

Faculteitsfeest Rechten (°1817) en Criminologie (°1938)

Animatie

  • De Gentse Studentenfanfare en het KEF (de Kring der Eeuwige Fanfariensers) zullen meerdere keren optreden, telkens gedurende een half uur.
    Je kan ze bewonderen op de binnenkoeren.
    Optredens starten om 12:30u, 14:00u, 16:00u en 17:30u.
  • Poppentheater Pedrolino, opgericht door alumni van de faculteit, heeft speciaal voor deze gelegenheid een eenakter uitgewerkt die zal worden uitgevoerd in auditorium NB 1, vleugel Universiteitsstraat. De voorstelling is geschikt voor jong en oud.
    De opvoeringen duren een 15-tal minuten en starten om 13:00u, 14:30u, 16:30u en 18:00u.
  • Kinderopvang en -animatie zijn voorzien van 11:30u tot 18:00u. Naast een springkasteel zijn er allerlei spelen (Toptafel, Doolhof, Evenwichtsbalk, Balanceerparcours, Balvakwerpen, Springballenset, ....)
  • Op meerdere plaatsen in de faculteitsgebouwen, zijn eet- en drankstanden opgesteld.

Toespraak Geert Bourgeois

Geert Bourgeois is, naast alumnus van de rechtsfaculteit, ook nog Minister-President van de Vlaamse Regering.
De toespraak wordt gevolgd door een receptie.

Rondleiding 'De rechtenstudent en zijn stad' (Q-rius)

Met een goedlachse gids trekken we door de stad langs de belangrijkste plaatsen die de rechtenstudent sinds decennia onveilig maakt. We wandelen langs de Paddenhoek, de Universiteitsstraat, de Minard, de Vooruit, het Rectoraat, de Boekentoren, het oude Gerechtsgebouw en gaan binnen in verschillende andere locaties (UFO-gebouw, Blandijn, Aula).
De rondleidingen starten vanaf 11 uur (de laatste start om 16 uur). De gemiddelde duur is 1,5 uur, de totale afstand bedraagt maximum 2,2 km. Hapje en drankje zijn voorzien.

Vertrek- en eindpunt: Voldersstraat 3.

De rondleidingen worden georganiseerd volgens het principe van de Free Walking Tours. Er is dus geen vaste toegangsprijs te betalen. Een vrije bijdrage aan de gids, volgens budget en waardering, bij het einde van de rondleiding, wordt natuurlijk in dank aanvaard.
Door op voorhand in te schrijven helpt u ons juist in te schatten hoeveel gidsen we dienen te voorzien.

Speaker's Corner

Provocerende, humoristische, kritische of controversiële meningen door welbespraakte alumni van de faculteit.

Tentoonstelling "De vele gezichten van de Gentse rechtsfaculteit. 1817-2017"

De Rechtsfaculteit was één van de vier ‘stichtende’ faculteiten van de Gentse universiteit in 1817. 200 jaar geschiedenis worden uit de doeken gedaan in de faculteitsbibliotheek (galerijzaal Voldersstraat).

Van 21 april tot 13 mei

maandag & donderdag : 8:30 tot 20u
dinsdag & woensdag : 8:30 tot 22u
vrijdag : 8:30u tot 18u