Lezing: Waarom ook experts zich vergissen

17-12-2019 van 20:00 tot 22:30
Universiteitsforum (Ufo), Sint-Pietersnieuwstraat 33, 9000 Gent
Door wie
Gentse Alumni Psychologie
info@GAP-online.be
Voeg toe aan mijn agenda

Op dinsdagavond 17 december om 20u nodigen de Gentse Alumni Psychologie (GAP) filosoof Johan Braeckman uit voor een lezing over 'Waarom ook experts zich vergissen'.

Experts kunnen zich vergissen, zoveel is duidelijk. De centrale vraag die Johan Braeckman behandelt: hoe kunnen we dit begrijpen? Hoe komt het dat mensen met oprechte, authentieke kennis van zaken, toch ook geregeld de bal mis slaan? Zijn er bepaalde cognitieve wetmatigheden die verklaren waarom mensen in het algemeen, en paradoxaal genoeg experts in het bijzonder, zo vaak en zo ogenschijnlijk snel en gemakkelijk op mentale dwaalsporen terechtkomen? In zijn lezing bespreekt prof. Braeckman verschillende suggesties die het cognitieve falen van leken en experts helpen begrijpen, en voor een deel ook helpen voorkomen.

De lezing staat open voor het grote publiek.

Meer info en inschrijven via de website van GAP.

Vind meer activiteiten: