Nocturne 'Lights on Van Eyck'

Door wie
Directie Communicatie en Marketing
alumni@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Lights on Van EyckVan einde maart tot einde september 2020 gaat de unieke innovatieve beleving ‘Lights on Van Eyck’ door in de Sint-Niklaaskerk te Gent. Deze beleving brengt een ode aan Van Eyck binnen het internationaal gelijknamige themajaar.

‘Lights on Van Eyck’ is een een digitale én muzikale interpretatie van het Lam Gods op grote displays aan robotarmen én een videomapping van het oeuvre van Van Eyck over de gehele oppervlakte van de Sint-Niklaaskerk te Gent. De kerk wordt zo volledig ingepakt met licht, kleuren en herkenbare werken uit dit Vlaamse Meester-erfgoed. Dit alles ondersteund door krachtige composities (afwisselend live gebracht door koor en via opnames).

U vindt hier meer informatie over de voorstelling: lightsonvaneyck.be.

Praktisch

Door de coronamaatregelen zal het bezoek aan Lights on Van Eyck niet doorgaan op donderdag 7 mei zoals oorspronkelijk voorzien. We communiceren zo snel mogelijk over een nieuwe datum (vermoedelijk najaar 2020).

Vind meer activiteiten: