TechBoost!

Door wie
Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur, AIG, UGain
aig@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Het principe van TechBoost! is "Boost uw technische kennis door een les van een expert over een actueel relevant thema". TechBoost! wordt eenmaal per jaar georganiseerd en laat toe om collega’s ingenieur te ontmoeten, alsook professoren en onderzoekers van de vakgroepen van onze faculteit, nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te versterken tijdens een netwerkreceptie!

Ook dit jaar belooft een zeer interessante editie te worden. Het thema van TechBoost! 2018 is “VAN  MOLECULE TOT PROCES EN PRODUCT – Ontdek hoe ingenieurs chemie op grote schaal inzetten voor het duurzaam oplossen van de uitdagingen van onze tijd”.

Prof. Guy Marin, wereldautoriteit op het gebied van chemische reactietechniek, geeft de TechBoost! 2018 les in auditorium A van het Plateaugebouw, nadien volgt een mooie receptie met demonstraties in het UFO. TechBoost! 2018 biedt bovendien een boeiend voorprogramma aan waarbij 4 expert-sprekers elk een aspect van het thema belichten.

TechBoost! richt zich dit jaar dus vooral op duurzaamheid en is bedoeld voor alle ingenieurs uit de verschillende disciplines.

We appreciëren de gewaardeerde medewerking van de studentenverenigingen VTK, Hermes en MaChT, alsook van Durf Ondernemen.

Programma TechBoost! 2018:

16u-17u20: Voorprogramma met lezingen in het kader van het thema van TechBoost! 2018   (Plateau)

- 16u00-16u20: Prof. Egbert S.J. Lox, Senior Vice President Government Affairs Umicore - ‘Umicore materialen voor duurzame mobiliteit’

- 16u20-16u40: Prof. Maarten Sabbe, UGent -  ‘Bio-alcoholen als grondstof voor de chemische industrie’

- 16u40-17u00: Dr. Jan Van Havenbergh, Algemeen directeur Catalisti - ‘Chemische innovatie als trekker van de circulaire economie’

- 17u00-17u20: Dr. ir. Paul Van Steenberge, UGent - ‘Polymerisatie voor een schonere planeet vanuit reactietechnologisch perspectief’

17u30-19u00: Catering ter afsluiting van het voorprogramma

19u00-19u30: Netwerking en onthaal hoofdprogramma

19u30-20u00: Prof. Guy Marin, UGent - ‘VAN  MOLECULE TOT PROCES EN PRODUCT, Ontdek hoe ingenieurs chemie op grote schaal inzetten voor het duurzaam oplossen van de uitdagingen van onze tijd’

21u00-23u00: Netwerkreceptie met spectaculaire en verrassende demonstraties  (Ufo)

Schrijf u in en reserveer uw plaats via de TechBoost! 2018-inschrijvingswebsite.

Vind meer activiteiten: