Avant-première 'The Farewell'

Door wie
Directie Communicatie en Marketing
alumni@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Op maandag 7 oktober, aan de vooravond van de 46e editie van Film Fest Gent, wordt er exclusief voor UGent-alumni een avant-première georganiseerd in Sphinx Cinema.

De film die dit jaar vertoond wordt, is 'The Farewell'.

Afscheid nemen is nooit gemakkelijk. Dat wordt pijnlijk duidelijk in ‘The Farewell’, Lulu Wangs doorbraakfilm waarvoor de Chinees-Amerikaanse cineaste in haar eigen familieverleden dook om een emotioneel portret te schetsen over curieuze tradities, langeafstandsrelaties, botsende culturen en verwrongen identiteiten. Wanneer de in Amerika wonende Billi immers hoort dat haar geliefde Chinese grootmoeder Nai Nai op sterven ligt, wil de werkloze dertiger haar meteen opzoeken. Haar ouders zien dit niet zitten want zelf weet Nai Nai niet dat ze terminaal is, en dat wil de familie zo houden. In de V.S. was dit tedere familiedrama dé pers- en fijnproevers-hit van 2019. Wie de ontwapenende vertolking van ‘Crazy Rich Asians’-revelatie Awkafina ziet en de warme familiedynamiek voelt die Wang met kleine momenten schetst, begrijpt waarom het moeilijk afscheid nemen is van dit kleinood.

Bekijk hier alvast de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=RofpAjqwMa8

De filmvoorstelling wordt ingeleid door dhr. Wim De Witte, programmator van Film Fest Gent.

Na de film kan u nog terecht in het Sphinx Café of Irish pub 'The Celtic Towers' voor een drankje (inbegrepen in de prijs).

Praktische informatie

Inschrijven is niet meer mogelijk; de activiteit is volzet. Wie op de reservelijst wenst geplaatst te worden, kan een mailtje sturen naar alumni@ugent.be.

Wie reeds ingeschreven is, kan de inschrijving voltooien door de deelnamebijdrage (8 euro voor leden, 10 euro voor niet-leden) over te schrijven op het rekeningnummer BE93 3900 9659 3867, met als mededeling 'Alumni filmavond'.

Vind meer activiteiten: