Nieuws voor alumni

Studenten hebben het nog moeilijker dan volwassenen tijdens coronacrisis

UGent studie toont aan dat hogeschool- en universiteitsstudenten het tijdens deze coronacrisis nog moeilijker hebben dan volwassenen.

Lees verder...

Opnieuw massale deelname aan virtuele UGent jogging

Tweede virtuele jogging aan UGent haalt nieuwe recordopkomst: meer dan zeventig UGent'ers wandelden of liepen op vrijdag 8 mei vijf kilometer.

Lees verder...

Nieuwe online tool adviseert mensen over hun risico om coronavirus op te lopen

UGent onderzoekers werkten mee aan 'Your COVID-19 Risk' tool dat mensen kan helpen om hun gedrag aan te passen.

Lees verder...

Meer dan 4 op 5 werkzoekenden bezorgd over het vinden van een job tijdens de coronacrisis

De vrees om geen job te vinden ten gevolge van de coronacrisis is groot. Dit blijkt uit een bevraging van de UGent en VDAB naar de impact van de crisis op werkzoekenden. Er wordt vrij intensief naar werk gezocht, maar op een andere manier.

Lees verder...

Covid-19-pandemie legt grote belasting op volwassenen met autisme

UGent onderzoek toont aan dat COVID-19-pandemie grote belasting legt op mentale gezondheid en dagelijks leven van volwassenen met autisme.

Lees verder...

Op weg naar antilichamen tegen COVID-19

UGent en VIB onderzoekers isoleerden antilichaam dat kan binden aan het SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt.

Lees verder...

Motivatie ‘volksmarathon’ coronamaatregelen stijgt weer licht

Motivatie tijdens de ‘volksmarathon’ stijgt licht. UGent onderzoekers sporen overheid aan om positieve elan van motiverende communicatie verder te zetten.

Lees verder...

Mythische zijderoutestad na 200 jaar speurwerk gevonden

UGent-onderzoeker vindt verloren middeleeuwse stad in Kaukasusgebergte.

Lees verder...

Groots onderzoek naar impact lichaamsbeweging op immuniteit COVID-19

UGent werkt mee aan uitgebreide meta-analyse impact fysieke activiteit op ons immuunsysteem. Resultaten kunnen bijdragen aan (her)openen bossen en parken

Lees verder...

Coronavirus: info en richtlijnen

Momenteel heerst er wereldwijd een uitbraak van het coronavirus. We bundelen hier de actuele info voor alle studenten en personeelsleden van de UGent.

Lees verder...

Coronacrisis: hoe motiverend en inspirerend is aanpak overheid?

UGent onderzoekers geven tips aan de overheid om motiverend(er) te communiceren, zodat we de coronamaatregelen kunnen blijven volhouden

Lees verder...

Vermoeidheid volksmarathon slaat toe

UGent onderzoek dat motivatie en welbevinden van burgers in kaart brengt, toont aan dat de vermoeidheid coronamaatregelen toeslaat.

Lees verder...

Steun UZ Gent en UGent in hun inspanningen tegen COVID-19

Elke dag opnieuw zetten zorgverleners en onderzoekers van UZ Gent en UGent zich in tegen COVID-19. Dankzij jouw financiële duwtje in de rug, kunnen ze blijven vechten.

Lees verder...

UGent lanceert online infodagen in coronatijden

De Universiteit Gent lanceert vanaf 24 april online infodagen, nu de fysieke infodagen geannuleerd zijn om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Lees verder...

Wat is de impact van de coronacrisis op vluchtelingen en migranten?

De coronacrisis heeft een grote impact op ieder van ons, ook op migranten en vluchtelingen. UGent-onderzoekers brengen in kaart hoe COVID-19 het leven van vluchtelingen en migranten beïnvloedt en hoe zij met die uitdaging omgaan.

Lees verder...

Motivatie voor 'volksmarathon' lockdownmaatregelen slinkt

Motivationeel draagvlak voor volksmarathon coronamaatregelen slinkt. UGent onderzoekers stellen checklist voor met aanbevelingen voor motiverende communicatie

Lees verder...

Worden mensen met een seleniumtekort zieker van het coronavirus?

De Universiteit Gent, het UZ Gent en het AZ Jan Palfijn Gent starten een onderzoek waarin ze nagaan of de seleniumstatus in het bloed het ziekteverloop na een infectie met COVID-19 kan helpen voorspellen.

Lees verder...

Psychologische vitamines in tijden van coronavermoeidheid

UGent onderzoekers tonen aan: investeren in eigen psychologische behoeftes aan autonomie, verbondenheid en competentie wapent tegen coronavermoeidheid

Lees verder...

Nieuw in de online UGent-shop: babypakje en powerbank

De UGent-shop is ook in deze tijden nog steeds online operationeel. Je kan er zelfs twee nieuwe items aanschaffen: babypakjes en powerbanks. Binnen de twee werkdagen bezorgt een koerier contactloos je bestelling op de gewenste locatie.

Lees verder...

Huiselijk geweld in België in tijden van corona

Coronamaatregelen zoals thuis blijven en afstand houden veroorzaken spanning en stress, wat het risico op agressie kan vergroten. UGent-experten vrezen ook in ons land een toename in huiselijk geweld en een verergering van gezondheidsklachten.

Lees verder...