Nieuws voor alumni

Maart 1969: 50 jaar activisme op de Blandijn zorgt voor 50 jaar studentenparticipatie

Studentenprotesten in maart '69 vormden de start van studentenparticipatie aan de UGent. Die 50e verjaardag gaat niet onopgemerkt voorbij, met een debat in de Blandijn (20/3) en tentoonstelling '50 jaar studentenparticipatie' in het Ufo (18-22/3).

Lees verder...

UGent Leerstoel Amnesty International op 13 maart voor alumnus Geert Cappelaere

Op woensdag 13 maart reikt de UGent i.s.m. Amnesty International in Kunstencentrum Vooruit de UGent Leerstoel Amnesty International 2019 uit aan kinderrechtenexpert en alumnus Geert Cappelaere.

Lees verder...

15 UGent-disciplines in top 100 van wereldwijde ranking

In de QS World University Rankings by Subject bezet de UGent voor drie disciplines een plaats in de top 50. Naast Diergeneeskunde (13), Land- en Bosbouw (21) en Sportwetenschappen (42) staan nog twaalf disciplines in de top 100.

Lees verder...

De Global Campus van de UGent in Zuid-Korea blijft stevig groeien

Op de Global Campus van de UGent, in Zuid-Korea, zijn de inschrijvingen sinds vorige week achter de rug. De campus telt op dit moment niet minder dan 444 studenten en investeert in de uitbouw van de onderzoeksactiviteiten.

Lees verder...

Klimaatvriendelijk beleggen? Hoe de Universiteit Gent dat doet

Durf te kiezen voor een ambitieus klimaatbeleid.

Lees verder...

Digimeter toont haat-liefderelatie met media en technologie

Uit de Digimeter, het jaarlijks imec/UGent-onderzoek in Vlaanderen naar onze relatie met media en ICT, bleek vorig jaar er een van paradoxen en verschuivingen. Wel gaan we met z’n allen een meer volwassen relatie aan met onze digitale realiteit.

Lees verder...