Nympha De Neve

Information

Nympha De NeveOmdat de eerste maag van herkauwers, de pens, als fermentatievat dienst doet, kunnen onbeschermde voederadditieven niet zomaar aan deze dieren gesupplementeerd worden. Om te garanderen dat deze supplementen door het dier verteerd worden dienen deze beschermd te worden tegen microbiële afbraak in de pens. Onderzoek heeft reeds de mogelijkheid aangetoond dat polyphenol oxidase kan aangewend worden om essentiële vetzuren tegen pensafbraak te beschermen. Deze groep enzymen komt frequent in de natuur voor en is verantwoordelijk voor enzymatische bruinkleuring in veel groenten en fruit.

Nympha wil deze technologie in haar onderzoek uitbreiden naar de bescherming van zowel hydrofiele als hydrofobe voederadditieven, aan de hand van dubbele emulsies gestabiliseerd door polyphenol oxidase.

Nympha is in februari 2013 gestart op een Flanders Food-project en sinds januari 2014 is zij IWT-bursaal.

Contact

E-mail: Nympha.DeNeve@UGent.be
Joint PhD with Lanupro, Department of Animal Production, Ghent University

Bibliography