Workshop "Evalueren: the basics"

21-12-2017 van 11:00 tot 13:00
Lokaal E2.009, Campus Coupure, Coupure Links 653, 9000 Gent
Door wie
Facultaire Dienst Onderwijsondersteuning - Kwaliteitszorg
onderwijsinnovatie.fbw@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Op donderdag 21 december organiseert de FDO (Facultaire Dienst Onderwijsondersteuning) de interessante facultaire workshop “Evalueren: the basics” van 11.00u tot 13.00u. Deze gaat door in lokaal E2.009  (campus Coupure) en wordt afgesloten met een broodjeslunch.

Wil je optimaal voorbereid zijn op de komende examens van januari? Wil je zeker zijn dat jouw toetsing voldoet aan de UGent-toetsprincipes (je kan alvast de
zelftest eens uitvoeren), dan is deze workshop de uitgelezen kans!

De basiskwaliteitsprincipes bij evalueren, nl. validiteit, betrouwbaarheid en transparantie komen aan bod en vragen zoals deze worden beantwoord met verwijzing naar de UGent-toetsprincipes:

• Moet alles in de cursus staan of in de les gezegd zijn wat op het examen bevraagd wordt?
  • Mag ik rekening houden met eerdere examenresultaten van studenten?
  • Moet ik met een antwoordsleutel werken en in welke mate kan ik daar van afwijken bij bv. grote fouten of originele antwoorden?
  • Mag ik examens opnemen?
  • Moet ik tussentijdse punten meedelen aan studenten?

Spreker is Elien Sabbe, werkzaam als onderwijsontwikkelaar op de Directie Onderwijsaangelegenheden – Onderwijskwaliteitszorg en ervaren in het geven van diverse docententrainingen aan de UGent (Basisdocententraining, multiple choice examens, …) en auteur van het boek “Meerkeuzetoetsen: praktische handleiding voor leerkrachten en docenten”.

Ben je geïnteresseerd?

Ga over tot actie en schrijf je nu in!

Vriendelijke groeten

Chantal Hongenaert & Elien Van de Walle