Facultaire infosessie "Feedback: een krachtige onderwijstool"

20-03-2018 van 11:00 tot 13:00
Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, Campus Coupure, lokaal E1.015
Door wie
Facultaire Dienst Onderwijsondersteuning - Kwaliteitszorg
onderwijsinnovatie.fbw@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Feedback inbouwen in de onderwijsactiviteit is niet zo evident. Niettemin is iedereen ervan overtuigd (en dit is ook wetenschappelijk bewezen) dat feedback geven het middel bij uitstek is om studenten te stimuleren om zelfstandig hun leerproces bij te sturen en kritisch te reflecteren over hun leerprestaties.

Daarom wil de Facultaire Dienst Onderwijsondersteuning - kwaliteitszorg hieromtrent een infosessie aanbieden op dinsdag 20 maart van 11u tot 13u! De sessie wordt afgesloten met een broodjeslunch.

De bedoeling is om gedurende 2 uur een antwoord te bieden op de volgende vragen:

• Wat is goede/effectieve feedback en hoe wordt deze gegeven (nadruk op tussentijdse feedback, zoals practicumverslagen, papers, etc.)?
  • Hoe geef je best feedback aan grote groepen als je niet veel tijd hebt (nadruk op feed-up/feedback/feed-forward)?
  • Reglementering: Wat “moet” aan de UGent?

Deze infosessie wordt in goede banen geleid door Mevr. Annelies Vanderbeke, werkzaam als onderwijsontwikkelaar op de Directie Onderwijsaangelegenheden – Onderwijskwaliteitszorg en ervaren in het geven van diverse docententrainingen aan de UGent (Practicumtraining, basisassistententraining, Feedbacktraining, Videotraining, …)

Interesse? Schrijf je dan nu in!

Wij verwelkomen jullie alvast graag op 20 maart as.!

Vriendelijke groeten

Chantal Hongenaert & Elien Van de Walle