Studiemiddag MicroNOD

Studenten, Medewerkers
07-09-2017 van 13:30 tot 17:00
Proefhoeve Bottelare (Diepestraat 1, 9820 Merelbeke)
Door wie
Eva Wambacq
Eva.Wambacq@UGent.be
Voeg toe aan mijn agenda

In het MicroNOD-project worden er innovatieve organische meststoffen, gebaseerd op bacteriën, geproduceerd. De microbieel organische meststoffen zijn traagwerkend en bestaan uit aerobe heterotrofe bacteriën, purper bacteriën en spirulina. Bovendien zijn dit duurzame meststoffen, omdat ze geproduceerd worden op reststromen. Tijdens het project is de performantie ook al aangetoond voor een aantal gewassen.

Op de studiemiddag worden de belangrijkste projectresultaten gepresenteerd. Hierna volgt er demonstratiemateriaal doorheen de keten: opwaardering van reststromen (b.v. struviet), productie van de microbieel organische meststoffen en de huidige tomaten-, en grastesten.

MicroNOD mikt op systemische innovatie, door sterke interactie met de maatschappelijke actoren. Dit project wordt gedragen door 5 kernpartners (Avecom, AgrAqua, Greenyard, Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen) en gesteund door meerdere middenveldorganisaties en bedrijven (VCM, OVAM, Innovatiesteunpunt, Pinguin, Agristo, Vlakwa en AVBS). Het project krijgt financiële steun van MIP/i-Cleantech Vlaanderen.

• Doorlopend onthaal vanaf 13u30 met drank en versnapering
  • 14u, 15u en 16u: start van een rondleiding