Studiedag Brouwerij - Mouterij

Voor wie
Medewerkers, Alumni
Wanneer
07-12-2018 van 08:30 tot 15:00
Waar
Auditorium D, Campus Schoonmeersen, Gebouw D, Valentin Vaerwyckweg 1, Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Dana Vanderputten
Contact
dana.vanderputten@hogent.be
Website
http://www.fermentatio.be/studiedag.php
Voeg toe aan mijn agenda

De traditionele studiedag van de Koninklijke Oud-Studentenbond Fermentatio vindt plaats op vrijdag 7 december.
Dit informatieve netwerkevenement wordt dit jaar reeds voor de 55e keer georganiseerd dankzij de goede samenwerking tussen Fermentatio en de brouwerijopleidingen van HoGent en UGent.

Programma

  • 8.30u: Verwelkoming
  • 8.45u: Begroeting door Marc Strubbe
  • 9.00u: A fresh perspective on sterile filtration (Ian Curran, Parker)
  • 9.20u: Dynamic fermentation: fermentation is what counts (Alexander Scheidel, Krones)
  • 9.40u: The production of innovative specialty beers through maturation on wood (Sofie Bossaert, KULeuven)
  • 10.00u: Simmer and Strip – the future of boiling is no boiling (David De Schutter, AB InBev)
  • 10.30u: De impact van terroir op de brouwwaarde van hop (Ann Van Holle, Proefbrouwerij)
  • 11.00u: Pauze
  • 12.00u: “Nihil novi sub sole – almost forgotten concepts from the past revived in present-day beer making” (Thomas Becker, TUM)
  • 12.30u: Pichia kluyveri yeast for production of low-alcohol and alcohol-free beer (Sofie Saerens, Chr Hansen A/S)
  • 13.00u: Hoe een bier een whisky wordt (Charles Leclef, Brouwerij en Stokerij Het Anker)
  • 13.20u: How research on alternative grains can boost the brewing industry (Jessika De Clippeleer, Universiteit Gent en Hogeschool Gent)
  • 13.40u: Bekendmaking winnaars ‘Brouwquiz’
  • 13.50u: Netwerklunch in ‘De Foyer’

Inschrijven

Klik hier om in te schrijven

Vind meer activiteiten: