Workshop Peer Assessment

Door wie
Facultaire Dienst Onderwijsondersteuning - Kwaliteitszorg
onderwijsinnovatie.fbw@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

In navolging van de facultaire workshop Team Based learning die we (de FDO) georganiseerd hebben in maart 2017, organiseren we op dinsdag 17 oktober een workshop rond Peer Assessment van 11.00u tot 13.00u. Deze gaat door in lokaal A0.030 (campus Coupure) en wordt afgesloten met een broodjeslunch.

Studenten worden vaak in groepen onderverdeeld waarbij hen een groepsopdracht wordt gegeven. Om een correct zicht te krijgen op hoe deze onderlinge samenwerking verloopt en om het probleem van free-riding in deze groepen zoveel mogelijk tegen te gaan kan peer assessment ingezet worden.

Kom naar de workshop als je antwoord wil op de volgende vragen:
• Wat is peer assessment?
• Wat zijn de voordelen voor zowel student als lesgever?
• Hoe moet je peer assessment op een correcte manier gebruiken?
• Hoe voelt het om geëvalueerd te worden door peers?
• Hoe gebruik je het online peer assessment instrument in Minerva, WebPA?

Het is opnieuw een interactieve workshop waarin jullie zelf aan de slag gaan. Om het maximale uit de workshop te kunnen halen, dien je een laptop of tablet mee te brengen waarmee je op Minerva kan inloggen.

Sprekers zijn Elien Sabbe en Jan Velghe, beiden werkzaam als onderwijsontwikkelaar op de Directie Onderwijsaangelegenheden – Onderwijskwaliteitszorg en ervaren in het geven van diverse docententrainingen aan de UGent (Basisdocententraining, Actief en kwalitatief lesgeven aan grote groepen, multiple choice examens, …)

Ga over tot actie en schrijf je nu in!

Wij verwachten jullie alvast op 17 oktober!

Vriendelijke groeten
Chantal Hongenaert & Elien Van de Walle