Vice-eersteminister Alexander De Croo bezoekt proefhoeve te Bottelare

(06-12-2017)

Vrijdag 8 december brengt vice-eersteminister De Croo een bezoek aan de proefhoeve in Bottelare. De proefhoeve is een samenwerking tussen de vakgroep Toegepaste Biowetenschappen van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent en de faculteit Natuur en Techniek van de Hogeschool Gent. Ze staat in voor baanbrekend onderzoek op het gebied van duurzame landbouw en gewasbescherming.

Vice-eersteminister De Croo zal vrijdag ontvangen worden door professor Geert Haesaert (UGent), verantwoordelijke van de proefhoeve. Op het programma staan topics zoals innovatieve tools voor plantenveredeling en innovatie in gewasmanagement d.m.v. het gebruik van nieuwe gewassen en biostimulantia. Ook duurzame gewasbescherming zal aan bod komen. Hiervoor worden in de proefhoeve voorspellingsmethoden en observatietechnieken ontwikkeld.

Vervolgens zal ingegaan worden op de rol van de proefhoeve binnen VLIR en VVOB-ontwikkelingssamenwerkingsprojecten omtrent duurzame landbouw. Tot slot wordt er een rondleiding georganiseerd waarbij de uitrusting van de proefhoeve en de proefvelden zullen worden bezocht. Er wordt namelijk jaarlijks zo'n 30 hectare bewerkt waarvan circa 20 hectare onder proef.

Lees meer artikels over: