Internationale workshop over cacao start in Gent

(05-05-2017) Van 8 tot 19 mei verwelkomt de UGent deelnemers van over de hele wereld die zich verdiepen in cacao en chocolade.

In de workshop zullen deelnemers zowel theoretische als praktische kennis over cacao en de verwerking van chocolade aangeboden krijgen. De workshop wordt om de twee jaar georganiseerd door het Labo voor levensmiddelentechnologie en proceskunde aan de UGent, in samenwerking met Cacaolab.

Chocolade verwerken in ontwikkelingslanden

In de verschillende delen van de workshop worden de verschillende mogelijkheden benadrukt die ontwikkelingslanden kunnen toepassen voor het verwerken van chocolade op lokale schaal. Met de nodige fundamenteel-wetenschappelijke basis wordt de volledige chocoladeketen toegelicht: van cacao tot het uiteindelijke chocoladeproduct met Belgische expertise. 

Dit jaar komen de deelnemers van Zuid-Amerika (Brazilië, Colombia, Peru), Azië (Japan, Indonesië, Filippijnen, Maleisië), Europa (België, Spanje, Zweden) en Afrika (Kenya). De meesten van hen werken in de chocoladesector.

 

Video van de workshop in 2015

Meer info

Lees meer artikels over: