CheckPack consortium stelt onderzoeksresultaten voor

(02-10-2017)

Kan je de versheid van voedsel meten als het nog in de verpakking zit? Op 24 oktober 2017 stelt het CheckPack onderzoeksconsortium de resultaten voor van haar 4-jarig onderzoeksproject omtrent de ontwikkeling van een sensor voor voedselverpakkingen.

Met CheckPack willen de onderzoekers een optische sensor ontwikkelen die in een voedselverpakking zit en zo kan vertellen of een product al dan niet nog consumeerbaar is, zonder dat de verpakking geopend moet worden. Dat kan ervoor zorgen dat voedsel minder snel weggesmeten wordt en er dus minder verloren gaat.

“We hebben ons vooral toegelegd op vlees- en visverpakkingen, omdat dat in Vlaanderen twee belangrijke voedingssectoren zijn”, verklaart prof. Frank Devlieghere (faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, Universiteit Gent), die het project in goede banen heeft geleid. “Bovendien zijn die producten het minst houdbaar, dus komt zo’n sensor hier het meest van pas. In een later stadium hebben we de sensor ook verwerkt in groenten- en fruitverpakkingen, of bij droge voeding.”

Dit project kwam tot stand met steun van het VLAIO en werd gecoördineerd door UGent, in samenwerking met het expertisecentrum Food2Know.

Slotevent

Op 24 oktober 2017 stellen de onderzoekspartners de resultaten van CheckPack voor in Technopolis, Mechelen. Wetenschappers, journalisten en mensen uit de bedrijfswereld zijn hierop van harte welkom.

Schrijf je hier in

Programma (Engelstalig symposium)

• 13u - 14u: Lunch
  • 14u - 14u30: CheckPack food sensor – context - prof. dr. ir. F. Devlieghere (UGent)