Nieuw valorisatieplatform End-of-Waste goedgekeurd

(12-02-2018) De Universiteit Gent heeft een nieuw valorisatieplatform goedgekeurd rond de opwerking van afvalstromen.

Het platform draagt de naam 'End-of-Waste' en richt zich specifiek op afval uit de agro-voedingsketen en analoge organisch-biologische nevenstromen.

Het platform wil samenwerkingen tussen onderzoekers en de bedrijfswereld opstarten waarbij afvalstromen opgewaardeerd worden tot herbruikbare energie, materialen en producten.

Bij het initiatief zijn 32 professoren en hun onderzoeksgroepen betrokken, geassocieerd aan de HoGent en 5 UGent-faculteiten (Bio-ingenieurswetenschappen, Wetenschappen, Diergeneeskunde, Ingenieurswetenschappen en Architectuur, en Politieke en Sociale Wetenschappen). De coördinatie gebeurt door prof. Erik Meers (faculteit Bio-ingenieurswetenschappen).

Het platform zal samenwerken met de Europese BioRefine Cluster , een cluster van nationale en Europese projecten die zich toespitsen op herbruikbare stoffen afkomstig van biologische afvalstromen.

Lees meer artikels over: