Recordaantal internationale studenten

(11-10-2022) Nooit eerder schreven zich zoveel buitenlandse studenten in aan een opleiding van onze faculteit als in het academiejaar 2022-2023.

Van de in totaal meer dan 4000 kandidaten om toegelaten te worden aan de faculteit, schreven zich 260 nieuwe internationale masterstudenten in. Samen met de 222 internationale studenten in de tweede master, de 10 inkomende studenten van op de Global Campus in Zuid-Korea en de 115 inkomende uitwisselingsstudenten maken ze, met zo'n dikke 600, bijna de helft uit van het totaal aantal masterstudenten op de faculteit.

De grootste groep komt uit India, gevolgd door Bangladesh, China en de Filipijnen. Bijna 40% van de internationale studenten komt uit Azië, gevolgd door 22% uit Europa, 21% uit Afrika en 8% uit Zuid-Amerika.

Ook steeds meer Belgische studenten tonen hun interesse voor de internationale opleidingen: 24 Belgen schreven zich in, waarvan 19 Vlaamse studenten.

Tot slot: ook tweelingen vertonen opvallend veel interesse voor onze opleidingen. Na een Marokkaanse tweeling vorig jaar is het dit jaar de beurt aan een tweeling uit Oezbekistan!

Meer info

Wim Hoste
Coördinator International Training Centre, faculteit Bio-ingenieurswetenschappen UGent