Chiara en Norah scoren met start-ups

(26-09-2022) Onderzoekers Chiara Guidi en Norah Benmeridja lanceerden allebei een businessidee. En daarmee vielen ze allebei in de prijzen.

In februari gingen Chiara en Norah (vakgroep Biotechnologie) aan boord van Expedition DO! Met dat programma biedt de UGent studenten en onderzoekers de kans om enkele ondernemingsvaardigheden onder de knie te krijgen. Samen met 14 andere teams werden de twee onderzoekers een half jaar lang professioneel gecoacht.

Tijdens de finale op 4 oktober ontvingen ze allebei een prijs voor hun businessconcept.

Norah Benmeridja (Carotein)

Carotein wil afval omzetten naar diervoeder. Dat gebeurt aan de hand van microörganismen die biogas omzetten naar hoogwaardig eiwit. Dit microbieel eiwit bevat tot wel 75% proteïne, met daarbovenop alle essentiële aminozuren. Het heeft dezelfde samenstelling als vismeel.

Met Carotein won Norah de eerste prijs van Expedition DO!: een startkapitaal van € 5.000.

Lees meer over Norahs werk in dit interview over microbieel eiwit.

Chiara Guidi (B-COS)

Met mijn start-up B-COS wil ik op maat gemaakte en natuurlijke alternatieven aanbieden voor antibiotica in dierenvoeding. Deze alternatieven worden gemaakt van bacteriën.

Met B-COS won Chiara de prijs van UGent TechTransfer in de finale van Expedition DO!: € 2.000 startkapitaal en toegang tot het 'Venture Track', een traject voor ondernemende onderzoekers aan de UGent die een spin-off willen opstarten.

Chiara is ook 1 van de finalisten van de Nutreco Young Researcher's Prize. Op 11 oktober vanaf 9.20 uur kan je de prijsuitreiking daarvan online meevolgen via MS Teams.

Chiara Guidi wins 2nd prize of Nutreco's Young Researcher PrizeOp 11 oktober sleepte Chiara ook de tweede plaats van de Nutreco Young Researcher's Prize in de wacht. Daarmee won ze maar liefst € 8.000, die ze zal gebruiken als startkapitaal om B-COS op de rails te zetten.