Bio-ingenieursstudenten scoren hoog op Hack Belgium

(02-05-2018) Van 26 tot 28 april 2018 namen een twintigtal studenten bio-ingenieurswetenschappen deel aan Hack Belgium om oplossingen te bedenken voor maatschappelijke problemen.

Hack Belgium is een happening waar ruim duizend Belgen samen oplossingen bedenken voor maatschappelijke problemen, zoals o.a. A New Era in Food, Credible Engaging Media, Fast Clean Mobility, Clean Circular Economies en A New Relationship with Our Oceans.

Experten, sprekers en mentoren traden op als coach voor de enthousiaste deelnemers, waaronder een twintigtal studenten Bio-ingenieurswetenschappen. Zij werden begeleid door prof. Bernard De Baets en FWO-postdoc Michiel Stock (onderzoekseenheid KERMIT, faculteit Bio-ingenieurswetenschappen UGent).

De studenten vormden kleine teams met de vele andere deelnemers, waaronder medestudenten, grafisch ontwerpers, software ontwikkelaars, overheidsambtenaren, bedrijfsleiders en consultants.

Winnende projecten

Niet alleen waren enkele van onze studenten betrokken bij de winnende projecten voor twee van de maatschappelijke uitdagingen die ze moesten 'hacken', ze haalden finaal ook het podium als twee van de zes beste pitches van Hack Belgium.

• Jorn Van de Velde (Master land- en waterbeheer) bedacht mee het voorstel Citizen's Press Agency, dat de Media Challenge won. Hun bedoeling is open data te ontsluiten en er burgers, studenten en journalisten verhalen mee te laten maken.
  • Tina Tuerlings, Jonas De Backer en Cedric Stroobant (Master cel- en genbiotechnologie) waren het brein achter de app Seasick, die de Oceans Challenge won. Deze app wil zorgen voor minder plastic afval in zee.

Alle studenten werden geprezen omwille van hun probleemoplossend vermogen en no-nonsense wetenschappelijke attitude. Proficiat!

Lees meer artikels over: