100 jaar FBW: Bee Love Stories

Don't just live! Bee conscious🐝

Gepassioneerd zijn gaat niet alleen over weten - het gaat ook over voelen.  We nodigen onze beste verhalenvertellers op het podium uit die allemaal iets met bijen hebben (wat ze niet kunnen verbergen).

Na een korte intro over 100 jaar passie aan de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen door decaan Marc Van Meirvenne, gaat de avond van start met 'Professor Guy Smagghe in het land van de insecten' waar hij in een schilderij klimt en verschillende fascinerende insecten ontmoet.

Het liefdesverhaal gaat verder met Wouter Deprez, zelf imker en bij ons allen bekend om zijn intelligente, provocerende, diepzinnige en goede, stevige grappen. Hij geeft ons een voorstelling, speciaal geschreven voor deze gelegenheid.

En tenslotte neemt professor Dave Goulson het woord, die ons verbijstert met zijn kennis over bijen en het wild dat onder onze neus leeft, in onze tuinen en parken, tussen de spleten in de stoep en in de grond onder onze voeten. Professor Goulson ontvangt op 20 maart een eredoctoraat van de Universiteit Gent.

De presentator van de avond is Britt Van Marsenille, de peetmoeder van de Bijenweek en ook zelf imker.

Datum: To Bee Announced!

beelovestories