Agro-innovaties UGent-Crelan Leerstoel Agro-innovaties UGent-Crelan Leerstoel Het bladerdak in bossen beschermt de onderliggende biodiversiteit Bladerdak zorgt voor afkoeling en bescherming bosorganismen volgens nieuwe studie door onderzoekers van de UGent. Rechtstreeks verband aangetoond tussen stikstof en het verdwijnen van plantensoorten in bossen UGent onderzoekers tonen verband aan tussen stikstof en de verminderde overlevingskans van bepaalde plantensoorten. UGent print microklimaatsensor tegen schimmels in fruit Onderzoekers van de UGent onder leiding van prof. Kathy Steppe ontwikkelden een 3D-geprinte microklimaatsensor toepasbaar in de fruitteelt. Gewasopbrengst en biodiversiteit hand in hand via bestuiversproject BEESPOKE Terugvallende populaties aan bestuivers ondersteunen en de gewasopbrengst doen stijgen, het BEESPOKE project biedt de juiste tools voor beide Nieuwe landbouwsystemen counteren anonieme consumptie Producent en consument zijn anoniem voor elkaar geworden, maar nieuwe alternatieve voedselinitiatieven kunnen de connectie herstellen Vlaams-Brabant omarmt korte-keten via voedselhubs Enkele barrières staan nog in de weg voor de korte-ketenlandbouw maar dit kan worden opgelost door oprichting van voedselhubs UGent en ILVO kunnen fruitvlieg biologisch bestrijden Onderzoekers van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen aan de Universiteit Gent en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) hebben een biologische manier ontwikkeld om Aziatische fruitvliegen te bestrijden. Schimmelveldproef helpt Cubaanse koffieboer met droogte De UGent bio-ingenieurs helpen Cubaanse koffieboeren via veldproeven met gunstige schimmels tegen aanhoudende droogte door klimaatverandering. Onderzoeksplatform Mytox na 10 jaar actiever dan ooit Onderzoeksplatform Mytox aan de AUGent doet al tien jaar onderzoek naar alle verschillende aspecten van mycotoxines en schimmels in agro-food. Tomaten geteeld met zout water smaken beter Uit onderzoek aan de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de UGent blijkt dat tomatenplanten gieten met zout water smaakvollere tomaten oplevert. Aardappelschil brengt essentiële vetzuren in ons dieet Onderzoekers van de UGent gingen op zoek naar een natuurlijke techniek om meer poly-onverzadigde vetzuren in dierlijke producten te krijgen. UGent screent Vlaamse melkveebedrijven op mycotoxines Bij verschillende faculteiten van de Universiteit Gent loopt er momenteel een gezamenlijk onderzoeksproject naar mycotoxines in maïskuilen Adviestool voor bestrijding graanluizen in de maak Onderzoekers van UGent werken samen met Inagro en de Bodemkundige Dienst aan een nieuwe, veelzijdige adviestool voor de bestrijding van bladluizen. Ontmanteling illegale cannabiskweek niet zonder risico De UGent en de KUL onderzochten samen de risico's voor het interventiepersoneel bij het ontmantelen van illegale indoor cannabisplantages. Kwaliteitsvoorspelling geeft koffieboer eerlijke prijs Onderzoekers van de Universiteit Gent ontwikkelden een methode om de kwaliteit van koffie te voorspellen zonder dat die geproefd moet worden. Duurzame productie van rundvlees of 'consuminderen'? Een eindwerk van de UGent bio-ingenieurs deed een vergelijkende studie naar vleesconsumptie en duurzaamheid in België en Uruguay. Nieuwe detectiemethode spoort illegale vetmesters op De UGent bio-ingenieurs en het FAVV ontwikkelden een nieuwe detectiemethode om natuurlijke steroïden van illegale vetmesters op te sporen. Een betere luchtkwaliteit via planten dankzij Green Air De operationele groep Green Air, geleid door de UGent bio-ingenieurs, onderzoekt het effect van groen op de luchtkwaliteit in de stad en de huiskamer. Belg wil meer betalen voor duurzame voeding Een studie van professor Wim Verbeke van de UGent onderzocht wat consumenten vinden van duurzaamheid en of zij het bos nog door de bomen kunnen zien? Hennepteelt in Vlaanderen Onderzoek door professor Gellynck en ILVO naar de succesfactoren van hennepteelt voor industriële verwerking in Vlaanderen. « 1 2 3 4 5 »
Agro-innovaties UGent-Crelan Leerstoel Agro-innovaties UGent-Crelan Leerstoel Het bladerdak in bossen beschermt de onderliggende biodiversiteit Bladerdak zorgt voor afkoeling en bescherming bosorganismen volgens nieuwe studie door onderzoekers van de UGent. Rechtstreeks verband aangetoond tussen stikstof en het verdwijnen van plantensoorten in bossen UGent onderzoekers tonen verband aan tussen stikstof en de verminderde overlevingskans van bepaalde plantensoorten. UGent print microklimaatsensor tegen schimmels in fruit Onderzoekers van de UGent onder leiding van prof. Kathy Steppe ontwikkelden een 3D-geprinte microklimaatsensor toepasbaar in de fruitteelt. Gewasopbrengst en biodiversiteit hand in hand via bestuiversproject BEESPOKE Terugvallende populaties aan bestuivers ondersteunen en de gewasopbrengst doen stijgen, het BEESPOKE project biedt de juiste tools voor beide Nieuwe landbouwsystemen counteren anonieme consumptie Producent en consument zijn anoniem voor elkaar geworden, maar nieuwe alternatieve voedselinitiatieven kunnen de connectie herstellen Vlaams-Brabant omarmt korte-keten via voedselhubs Enkele barrières staan nog in de weg voor de korte-ketenlandbouw maar dit kan worden opgelost door oprichting van voedselhubs UGent en ILVO kunnen fruitvlieg biologisch bestrijden Onderzoekers van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen aan de Universiteit Gent en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) hebben een biologische manier ontwikkeld om Aziatische fruitvliegen te bestrijden. Schimmelveldproef helpt Cubaanse koffieboer met droogte De UGent bio-ingenieurs helpen Cubaanse koffieboeren via veldproeven met gunstige schimmels tegen aanhoudende droogte door klimaatverandering. Onderzoeksplatform Mytox na 10 jaar actiever dan ooit Onderzoeksplatform Mytox aan de AUGent doet al tien jaar onderzoek naar alle verschillende aspecten van mycotoxines en schimmels in agro-food. Tomaten geteeld met zout water smaken beter Uit onderzoek aan de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de UGent blijkt dat tomatenplanten gieten met zout water smaakvollere tomaten oplevert. Aardappelschil brengt essentiële vetzuren in ons dieet Onderzoekers van de UGent gingen op zoek naar een natuurlijke techniek om meer poly-onverzadigde vetzuren in dierlijke producten te krijgen. UGent screent Vlaamse melkveebedrijven op mycotoxines Bij verschillende faculteiten van de Universiteit Gent loopt er momenteel een gezamenlijk onderzoeksproject naar mycotoxines in maïskuilen Adviestool voor bestrijding graanluizen in de maak Onderzoekers van UGent werken samen met Inagro en de Bodemkundige Dienst aan een nieuwe, veelzijdige adviestool voor de bestrijding van bladluizen. Ontmanteling illegale cannabiskweek niet zonder risico De UGent en de KUL onderzochten samen de risico's voor het interventiepersoneel bij het ontmantelen van illegale indoor cannabisplantages. Kwaliteitsvoorspelling geeft koffieboer eerlijke prijs Onderzoekers van de Universiteit Gent ontwikkelden een methode om de kwaliteit van koffie te voorspellen zonder dat die geproefd moet worden. Duurzame productie van rundvlees of 'consuminderen'? Een eindwerk van de UGent bio-ingenieurs deed een vergelijkende studie naar vleesconsumptie en duurzaamheid in België en Uruguay. Nieuwe detectiemethode spoort illegale vetmesters op De UGent bio-ingenieurs en het FAVV ontwikkelden een nieuwe detectiemethode om natuurlijke steroïden van illegale vetmesters op te sporen. Een betere luchtkwaliteit via planten dankzij Green Air De operationele groep Green Air, geleid door de UGent bio-ingenieurs, onderzoekt het effect van groen op de luchtkwaliteit in de stad en de huiskamer. Belg wil meer betalen voor duurzame voeding Een studie van professor Wim Verbeke van de UGent onderzocht wat consumenten vinden van duurzaamheid en of zij het bos nog door de bomen kunnen zien? Hennepteelt in Vlaanderen Onderzoek door professor Gellynck en ILVO naar de succesfactoren van hennepteelt voor industriële verwerking in Vlaanderen. « 1 2 3 4 5 »