Evacuatie

Alarmsignalen

Waarschuwingssignaal

Het waarschuwingssignaal is een ééntonig onderbroken signaal, bij dit signaal dienen enkel de EIP-leden en - coördinatoren te reageren. Zij gaan dan na of er gevaar is en of het nodig is om te evacueren.

waarschuwingssignaal.png

Beluister het waarschuwingssignaal

Evacuatiesignaal

Het evacuatiesignaal is een tweetonig ononderbroken signaal. Als je dit signaal hoort, dien je zo rustig mogelijk het gebouw te verlaten. Rustig betekent niet traag, wel snel, maar je begint niet te lopen of te drummen en je volgt vooral de aanwijzingen van de EIP-leden of -coördinatoren, die je herkent aan een fluo-geel resp. fluo-oranje jasje.

evacuatiesignaal.png

Beluister het evacuatiesignaal

Eerste interventieploeg op de Campus Coupure

Coördinatoren blok A en B

Zij coördineren de evacuaties en fungeren hierbij als centraal aanspreekpunt. Zij centraliseren ook de informatie van de andere EIP-leden ten behoeve van de hulpdiensten.

  • Blok A: Yves De Mol, Annelies Eeckhaut, Hilde Dewulf & Mike Taghon
  • Blok B: Geert Meesen & Filip Tack

EIP-leden

Samenstelling van de Eerste Interventieploeg van de Campus Coupure

Procedure bij noodgevallen

Bij een evacuatie wordt zo snel mogelijk een Situation Report (SitRep) opgemaakt. De coördinatoren (oranje jassen) duiden hiervoor de gecontroleerde zones aan op de grondplannetjes van de Campus (op basis van gegevens die de EIP-leden overmaken). Elk EIP-lid heeft dus best altijd een plannetje van zijn/haar zone op zak.