Infosessie GIP/OC voor leerkrachten secundair onderwijs

20-09-2017 van 12:30 tot 16:00
Industrial Design Center UGent & Howest, Marksesteenweg 58, Kortrijk
Door wie
Hilde Robberecht
hilde.robberecht@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Welke GIP en OC-thema's biedt de UGent Campus Kortrijk aan in 2017-2018? Welke ondersteuning krijgen de leerlingen? Hoe STEM integreren in uw klas?

GIPOC2014

Bent u leerkracht in de 3e graad van het secundair onderwijs en zoekt u inspiratie voor de geïntegreerde proef (GIP) of onderzoekscompetentie (OC) van uw leerlingen uit het laatste jaar?
Wilt u hen bovendien vanuit de praktijk van een ‘echt’ laboratorium én met specifieke expertise ondersteunen bij de uitwerking van hun onderwerp?

voor de infosessie op woensdagnamiddag 20 september 2017 en ontdek welke thema's de UGent Campus Kortrijk dit schooljaar aanbiedt. Ook Howest presenteert die namiddag haar onderwerpen. Als toemaatje krijgt u tips en tricks om STEM te integreren in uw klas.

Het programma start om 13u30 maar vanaf 12u30 verwelkomen we u  graag met een broodjeslunch.

PROGRAMMA INFOSESSIE 20 SEPTEMBER 2017

12u30 – 13u30: onthaal met broodjes

13u30: Verwelkoming + toelichten infoessie

13u35-13u45: Welkom op de campus van de UGent Campus Kortrijk en Howest

13u45 – 13u55: toelichting ondersteuningsvormen secundair onderwijs door Howest en UGent Campus Kortrijk

13u55: opsplitsing in STEM en niet-STEM

14u00 – 15u00 (niet-STEM): ondersteuningsmogelijkheden vanuit Office management, Toerisme, klassikale workshops (Howest)

14u00 – 14u30 (STEM): Dimitri Govaert licht toe hoe je STEM kan integreren in uw klas (gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek)

14u30 – 14u45: Pauze

14u45 – 15u45: STEM-onderwerpen en ondersteuningsmogelijkheden:

• Biomedische laboratoriumtechnologie (Howest)
  • Toegepaste informatica (Howest)
  • Energiemanagement (Howest)
  • Industrieel productontwerpen (Howest)
  • Duurzame energie (UGent)
  • Bouw je eigen Arduino robot + Robotcompetitie (UGent)
  • Etenschappen (UGent)
  • Water (UGent)

Afsluitende drink.

INSCHRIJVEN:

met uw naam (en de namen van uw collega's), naam en adres van uw school, of u al dan niet deelneemt aan de broodjeslunch. Indien u interesse heeft in een specificiek thema, vermeld dit dan aub in uw e-mail.

U ontvangt een attest van deelname.

Meer over het GIP/OC-aanbod van de UGent Campus Kortrijk

Meer over het GIP/OC-aanbod van Howest