Zet studenten in om de uitdagingen binnen jouw organisatie aan te pakken

(11-06-2020) Call for challenges: UGent zoekt uitdagingen uit het werkveld

Call for challenges: UGent zoekt uitdagingen uit het werkveld 

DO! Challenges for students
Bots je als bedrijf of organisatie soms tegen uitdagingen aan maar heb je zelf niet de tijd of expertise om er mee aan de slag te gaan? Misschien kunnen studenten van de UGent een handje helpen...? 

Elk academiejaar werken studenten aan allerlei projecten tijdens hun UGent-opleiding. Om te vermijden dat de eindresultaten achteraf enkel stof vergaren, wil UGent - DO!, het expertisecentrum rond ondernemerschap aan de UGent, graag zoveel mogelijk de combinatie maken met het werkveld en de maatschappij. Daarom doen ze een beroep op bedrijven, organisaties en de publieke sector om reële uitdagingen door te geven. 
 
Zo wil DO! een win-win situatie creëren voor beide partijen. Bedrijven en instellingen verwerven nuttige input en studenten krijgen de kans om hun leefwereld en ervaringsspectrum uit te breiden. Durf Denken, maar vooral ook Durf Doen. 


 

Hoe gaat het concreet in zijn werk?

DO! verzamelt de uitdagingen en verspreidt ze onder de betrokken lesgevers en initiatieven binnen de UGent. Met één indiening bereik je een erg diverse doelgroep studenten uit een groot aantal opleidingen (van ingenieurs, economen, wetenschappers tot productontwikkelaars …). De studenten zoeken een oplossing voor de uitdaging en werken die uit tot bijvoorbeeld een verslag, een prototype, een plan, aanbevelingen … 

 
Welke uitdagingen? 

DO! is op zoek naar open uitdagingen en niet naar duidelijk gedefinieerde opdrachten. Op die manier geven ze studenten de vrijheid om het creativiteitsproces volledig te doorlopen. Indien mogelijk is de uitdaging maatschappelijk georiënteerd en hebben de studenten de mogelijkheid om met het idee verder te gaan en een eigen bedrijf op te starten. Cases uit verschillende sectoren zijn welkom: zowel de maakindustrie, voedingsverwerkende industrie of bedrijven uit de blue economy,  …
 

  • Het project Fietsheld is een mooi voorbeeld van een geslaagde uitdaging uit één van de vorige academiejaren. 

Meer info en indienen?