Siemens Industry Academy (SIA) geeft studenten industrieel ingenieur de voorsprong.

(27-04-2021) Siemens lanceerde in 2019 met succes de Siemens Industry Academy. Een unieke samenwerking tussen universiteiten, bedrijven en studenten om beter in te spelen op de digitale wereld van morgen.

Dichter bij elkaar

Siemens industry Academy

Het afgelopen academiejaar hebben tien masterstudenten in de Machine- en productieautomatisering van de UGent Campus Kortrijk hun technische skills ingezet om echte cases, aangereikt door bedrijven,  uit te werken.

Het doel van de Siemens Industry Academy (SIA) is om het werkveld en de onderwijsinstellingen dichter bij elkaar te brengen en om industrieel ingenieurs klaar te stomen voor de digitale uitdagingen van morgen. Voor onderwijsinstellingen betekent dit vooral inspelen op de actuele noden van de industrie. Hun taak is immers om afgestudeerden af te leveren met technische kennis en een professionele werkattitude. Studenten helpen bedrijven om nieuwe technologische projecten met een frisse aanpak uit te werken. Bedrijven stellen zich open voor nieuwe ideeën. Dit geeft hen ongetwijfeld een voorsprong op de golf van de digitalisering. Een win-win voor beiden dus.

Masterproef

Siemens linkt een bedrijf met innovatieplannen aan een student die interesse heeft om een innovatief, technologisch idee uit te werken in zijn of haar masterproef. Gedurende heel het traject ondersteunt Siemens intensief deze samenwerking met workshops, professionele mentorbegeleiding, training in communicatie, creatief denken, enz.

De studenten verwerven praktijkervaring en professionele competenties terwijl ze meewerken aan technologische innovatieprojecten van industriële topspelers. De betrokken onderwijsinstellingen en Siemens zorgen voor de pedagogische en technische omkadering.

Siemens industry Academy

Een goed gesmaakt initiatief dat hen een professioneel inzicht op de werkvloer heeft verschaft.

Thierry Van Eeckhout, Vice President Sales Digital Industries bij Siemens BeLux en tevens oud-student van de UGent Campus Kortrijk: “We zijn trots dat we dankzij deze samenwerking een nieuwe stap zetten in het klaarstomen van ingenieurstalent voor de start van hun carrière. Bovendien bereiden we met behulp van technologisch hoogstaande projecten zowel de studenten als de bedrijven voor op de toekomst. Door de uitstekende procesbewaking van de experten van de UGent en Siemens kunnen we steeds een hoge mate van kwaliteitsgarantie bieden.”

Beaulieu International Group, Cloostermans, BEP Europe, Dewilde Engineering, Nuyttens Automatisering, CDC Automatisering, Vandemoortele, Oleon en Dewekon zijn de bedrijven die hun voorsprong al hebben kunnen waarmaken. Wie volgt?