Week van het Ontwerpen: opleiding industrieel ontwerpen exposeert en creëert

(10-10-2017)

WVHO2017
Van 18 tot 22 oktober 2017
strijkt het kruim van het creatieve ontwerponderwijs van Vlaanderen opnieuw neer in Kortrijk.
Voor de 13e keer al vindt dan de Week van het Ontwerpen plaats.
En waar kan dit evenement beter zijn tenten opslaan dan in de Budafabriek, het baken voor al wie creatief bezig is in (en zeker ook voor buiten) Kortrijk.

'We are the next generation'

Een selectie van projecten van de studenten Industrieel ontwerpen van de UGent Campus Kortrijk schitteren ook dit jaar in de categorie ‘We are the next generation’.

Composietvouwfiets

Bavo Respens : 3D printed drum pedal

Alyssa Lanssiers & Bavo Respens : modular toolbox

Michiel Wierinck: Opsoro robot out of  DIY waste material

Bert Heirweg: bike part

Pauline Maes : outdoor matras

Thomas Vervisch: foldable bike

Openingsevent 18/10

Professor Jelle Saldien presenteert het open source platform voor sociale robots (Opsoro) tijdens het openingsevent op 18 oktober.

Buda Libre 19/10

Op 19 oktober kan je tussen 18.30 uur en 21.30 uur komen co-creëren in het Budalab. Studenten en docenten van de opleiding Industrieel Ontwerpen nemen de uitdaging aan van de Thuiszorgwinkel rond de herbestemming van gebruikte rolstoelen. Deze workshop is een organisatie van Voka West-Vlaanderen met de steun van POM West-Vlaanderen in het kader van de Fabrieken voor de Toekomst.