Industrieel ontwerpen

Expertise

De expertise van dit speerpunt focust op verschillende aspecten van het industrieel ontwerpproces en past daarbij de pragmatische 'research through design' methodologie toe.

Het onderzoek is onderverdeeld in drie pijlers:

  • Design for Collaborative Change (D4CC)
  • Design for Changing Production (D4CP)
  • Design for User Experience (D4UX)

Design for Collaborative Change

Het onderzoek naar Design for Collaborative Change verdiept zich in de rol van design als een onderzoeksproces om kennis te delen, te ontdekken, te leren en te streven naar consensus tussen alle verschillende stakeholders. Praktische design-gerelateerde instrumenten en methodes staan hierin centraal.

Design for Changing Production

Enerzijds is er een trend naar steeds kleinere productievolumes en personalisatie. Anderzijds bieden nieuwe disruptieve ontwikkelingen inzake productietechnologie (digital production, additieve manufacturing and tooling, …) en materialen (smart materials, 4D materials, self healing materials, …) opportuniteiten om ontwerpstrategieën of methodes grondig te veranderen.

Design for User Experience

Onderzoek naar de kwaliteit van interacties. Dit omvat de fysieke en virtuele aspecten van toekomstige producten zoals ze ervaren worden door gebruikers. De nadruk ligt op nieuwe methoden voor prototyping en design in het raakvlak van het Interaction Design en Human Computer Interaction (HCI), maar ook het betrekken van eindgebruikers voor productinnovatie.

Wat betekent dit voor jouw bedrijf?

Wil je een antwoord op vragen als…

  • Hoe ontwerp ik slimme producten?
  • Hoe vertaal ik de wensen en noden van mijn doelgroep naar het productontwerp?
  • Hoe bereik je een intuïtieve interactie tussen gebruiker en product?
  • Met welke methodes kan ik nieuwe productideeën snel materialiseren?
  • Welke methodes zijn er om nieuwe producten duurzaam en modulair te ontwerpen?

Onze experts hebben alle antwoorden. Zij ontwikkelen graag een oplossing voor jouw onderneming.

Links

Leer meer op:

Contact

Heb je vragen over Industrieel Ontwerpen? Neem contact op met Jelle Saldien via het nummer 0485 27 19 81 of stuur een e-mail naar jelle.saldien@ugent.be.