IJkingstoets industrieel ingenieur

De ijkingstoets laat je jouw wiskundige en wetenschappelijke vaardigheden en kennis testen in verhouding tot het verwachte instapniveau van de bacheloropleiding. Aan de hand van je resultaat kan je je kennis en vaardigheden vergelijken met andere deelnemers.

Voor wie?

Voor leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs die een bacheloropleiding industrieel ingenieur willen volgen, of een schakelprogramma tot een master industrieel ingenieur.

Kies jouw ijkingstoets

Omwille van de coronamaatregelen in 2020 is het niet meer verplicht om deel te nemen aan de ijkingstoets voor deze opleidingen.

Schakelprogramma

Schakelprogramma naar een Master of Science in de

Verplicht?

Voor de opleiding tot industrieel ingenieur is deelnemen aan de ijkingstoets niet meer verplicht door de coronamaatregelen in 2020.

Ook voor het schakelprogramma tot industrieel ingenieur is deelnemen aan de ijkingstoets niet verplicht. Dat was al zo voordat de coronamaatregelen getroffen werden.

Het resultaat dat je behaalt is niet bindend. Dat wil zeggen dat je resultaat geen gevolgen heeft om tot de opleiding toegelaten te worden. Het gaat hier dus niet over een toelatingsexamen.

De toets helpt je wel om in te schatten of je beschikt over voldoende kennis, vaardigheden en interesses in relatie tot het verwachte instapniveau voor de opleiding.

Bovendien weet je ook of het zinvol is om in te schrijven voor een of meerdere vakantiecursussen.

Meer info

Bekijk alle praktische info en updates op www.ijkingstoets.be